נפתח נגדי תיק בהוצל"פ באופן לא חוקי
העניין הוא כזה: היה לי חוב לעסק שלא יכולתי לשלם. העסק הגיש נגדי תביעה דרך עו"ד בלי למסור לי את כתב התביעה והתקיים דיון ללא נוכחותי כי לא ידעתי על קיומו. העו"ד של העסק הוציא תצהיר שקרי שטוען שהשליח מסר לי אישית את כתב התביעה, בכתובת שאני כלל לא גרה בה (לא הכתובת שרשומה במשרד הפנים). לאחר תקופה נפתח תיק נגדי בהוצאה לפועל בעקבות פסק הדין שקבע את הסכום אותו אני חייבת. את מכתב האזהרה לא קיבלתי, וגם כאן העו"ד של העסק הוציא תצהיר שקרי שטוען שמכתב האזהרה נמסר לי באותה כתובת שאני לא גרה בה. ביום בהיר אחד הוטל עיקול על חשבון הבנק שלי בלי שום התראה מראש. במכתב ששלחתי לרשם הוצל"פ פירטתי את המקרה והוכחתי חד משמעית שהתצהירים שקריים ושאני לא גרה בכתובת שבה הוצהר שנמסרו לי המכתבים. גם סכום מסוים שעוקל מחשבון הבנק שלי מוגן מעיקול ע"פ חוק. במכתב ביקשתי לבטל את העיקולים נגדי. הרשם שלח את המכתב לעו"ד של הזוכה אבל מעבר לזה לא עשה כלום ובינתיים העיקולים עדיין פעילים. אני רוצה לתבוע את הוצאה לפועל על כך שהם פועלים בצורה לא חוקית. כי הרי נעשו דברים בניגוד לחוק והוכחתי את זה, אז למה לא ביטלו את ההליכים? הם בעצם משתפים פעולה עם אותם עבריינים. האם זה אפשרי לתבוע את הוצאה לפועל או את הרשם עצמו? או שמותר לו לנהוג כך?
לא ניתן לתבוע את הוצאה לפועל או החלטת רשם אפשר כמובן לערער במסגרת המועדים על החלטות
אם ניתן פסק דין תבקש ביטול ותסביר שלא קיבלת בתצהיר, אם לא ניתן פסק דין תבקש הארכת מועד הגשת הגנה
לא ענית על השאלה שלי. שאלתי אם אפשר לתבוע את הוצאה לפועל או הרשם לאור מה שתיארתי. האם זה אפשרי?
שאלות נפוצות:
רוני נו
גדי בב