לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
sharl

הפחתת מזונות

אני גרושה + 3 ונשiאה בשנית + 1. הגרוש שלי משלם לי מזונות על שלושת ילדינו 4300 ₪ (3300 ₪ + 1000 מדור) בני בן ה15 עבר לגור אצל אביו לאחר שלא הסתדר אם אחיו ועם בעלי הנוכחי. הוא גר שם תקופה מסויימת ולאחר חזר אלי בטענה שאביו וסבתו לא פוסקים בניכור הורי נגדי וגם בגלל געגועיו לאחיו. בני התגורר אצלנו שנה וחצי ולפני חודשיים החליט שלא יכול יותר ושהוא מעוניין לעבור לפנימיה. המריבות בבית איתו לא פסקו וגם אם אחיו הוא לא הסתדר. עלי גם לציין שלאחר שעבר לגור עימי אביו החליט לנתק עימו את הקשר והם לא דיברו חצי שנה. כאשר הקשר חודש בני השתנה והיה ברור ששוב האב חזר לסורו עם הניכור ההורי. שאלתי היא: הגרוש הגיש בקשה לבית הדין הרבני להפחתת\ביטול מזונות. כמו כן בני כבר למעלה משלושה חודשים סרבן קשר עימי ואת כל החופשות והחגים הוא עושה אצל אביו. האם יש סיכוי שבית הדין הרבני יפסוק לטובת האב במקרה הזה ויבטל את מזונות הבן במלואם . (1100 ₪ - אינו מקבל מדור)? כשהבן עבר לגור אצל אביו בפעם הראשונה בין הדין פסק מזונות רק לשני הילדים המשותפים אך כשהוא חזר אלי בית הדין בספק שהמזונות יחזרו כפי שהיו בהסכם הראשוני. בסיפור שלי יש לבית הדין סמכות לדון בעיניני משפחה מאחר ובהסכם הגירושין היה רשום שכל שינוי מהותי יעשה אך ורק שם.מאחר ועד היום כל הדיונים שלנו בנושא הפחתת מזונות, משמורת הילד הגדול ושוב הגדלת מזונות נעשתה בבית הדין.

עו"ד ונוטריון שגיא בכור

שלום רב בעיקרון אם אני מבין נכון, הילד ה-3 נמצא בפנימיה כיום. במצב כזה ייתכן כי בית הדין יפחית מזונות הילד, בעיקר אם בזמן החופשות הוא אינו מגיע אליך לביקור, אלא לאביו. אם המזונות נפסקו ממילא ל-2 הילדים בלבד, הרי שאין שינוי נסיבות, ולא צריכה להתבצע כל הפחתה בתשלום המזונות. בהצלחה, www.behore.co.il

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בית דין רבני