לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
קרן

פרוצדורה בית הדין הרבני

שלום למנהלי ולחברי הפורום, לפני כ-3 שנים בעלי הגיש תביעת גירושין לבית הדין הרבני. בתחילה ביקשתי שלום בית, אך חוסר רצינותו של הבעל אצל היועצת הזוגית הביאה אותי למסקנה שעלינו להיפרד. ביני לבין בעלי אין הסכמה באשר לתנאי הגירושין. לפני כשלושה חודשים ביקש בית הדין שנגיש סיכומים ובימים אלה הודיע לי עורך דיני כי התקבלה החלטה, אך בית הדין טוען כי אני צריכה לפתוח תיק תביעה חדש על מנת שבית הדין יוכל לפרסם החלטתו. כך נכתב :"בית הדין ישב על המדוכה והחל במלאכת הכתיבה. או אז התברר שלא ניתן לתת את הסעד המתבקש על ידי האישה בסיכומיה היות ואין בפנינו תיק תביעה לא לגירושין ואף לא לכתובה. אם רצון האישה שבית הדין יוכל להכריע בסעדים המבוקשים על ידה עליה להגיש תביעות מתאימות עם עותק לתגובת הצד השני". שאלתי - מדוע ההכרעה לא יכולה להתקבל בתיק שכבר מתנהל ואותו פתח הבעל. האם פתיחת תיק מצידי עלולה לפגוע בזכויותיי. בתודה מראש -קרן

עו"ד ונוטריון שגיא בכור

שלום רב בעיקרון בית הדין לא יכול לפסוק במקרה שלך סעד שלא נתבע. ככל הנראה תביעת הגירושין של הבעל נסגרה, אחרת ניתן היה לתת את ההחלטה בתיק אותו פתח הבעל, לפי הנתונים שמסרת. פתיחת התביעה על ידך יכולה לפגוע בזכותך לכתובה, אם תבעת אותה, בנסיבות מסויימות. בכל מקרה מומלץ להיווועץ בעורך דין ע"מ שיוכל לקרוא ולעיין בכל המסמכים ולהיכנס לעובי הקורה. בהצלחה, www.behore.co.il

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בית דין רבני