לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ליאת

בית דין רבני

אבינו יום לפני שנפטר אמר לגרושתו לי(בת) ולאחי הקטן שבמדיה והוא לא ישרוד הוא מצווה עלנו בתום השנה ללכת לבית דין רבני(אבא היה איש דתי) ושהוא מוריש את כל רכושו לבנו הבכור .ולאחרונה משיחה שהיתה לנו עם האח הבכור הבנו מימנו שהאבא אמר לו את אותם הדברים עם תוספת שהוא מבקש מימנו שידאג לאח השני לפי דין תורה מקריאה של חומר באינטרנט הבנתי שמדובר בצוואה שבעלפה מתוך 5 אחים (אחת נפטרה לפני שנה השאירה 3 אחינים)3 שמעו את הדברים מהאב בנוסף שנים רבות אבינו לא הסתיר את רצונו שבבוא היום הבכור ירש אותו מיום פטירתו עברו חודשים אתמול קיבלנו מכתב מהגיס שהוא מתכוון לפתוח בהליך צו ירושה מה עלנו לעשות על מנת לקיים את רצון האב

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב נוסיף על דברי חברי, כי ישנם 2 מסלולים: אם ישנה צוואה, והיא חוקים וקיימת, ניתן לעשות צו קיום צוואה, כאמור או בהסכמה בבית הדין הרבני, ואם אין הסכמה בפני רשם הירושות. אם אין צוואה או שלא מכירים בה - פונים בבקשה להכנת צו ירושה - במקרה כזה החלוקה תהיה לפי החוק, קרי חלוקה שווה בין כל הילדים. בהצלחה, www.behore.co.il

ליאת

ראשית תודה התגובות והיעוץ היתי שמחה אם אבי היה מחלק לכולם שווה בשווה מיכיוון שהינו3 ששמעו את ציווי האחרון (רצונו של אדם כבודו)אני יעשה כל מה שתלוי בי עלמנת לקיים את רצונו.גם אם אני מפסידה מהמהלך

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום ליאת אכן מצווה גדולה היא לקיים את דבריו האחרונים של המנוח. בהצלחה, www.behore.co.il

טוען רבני אביחיל צדוק

שלום ליאת. יפה שאתם רוצים לקיים את רצונו של האב. לפי מה שאני מבין מהשאלה הגיס לא מסכים. אם הוא יסכים להתדיין בנושא זה בבית הדין הרבני, חזקה על ביה''ד הרבני שיעשה חלוקה על פי דין תורה. בדין תורה צוואת שכיב מרע תקפה בכפוף לתנאים מסוימים, הפרטים בכך רבים וקשה בשאלתך לדעת אם מלאו התנאים. גם בבית המשפט מקיימים צוואת שכיב מרע עפ''י החוק, לא ניתן לענות לשאלתך גם בזה בלא לדעת יותר פרטים. בהצלחה.

ליאת

ה על התגובה.חלק מהציוי של אבי שנפנה לבית דין רבני אם אנו עושים זיכרון דברים על מה שציווה אותנו ומפקידים.שיפתחו את הצווה שבעלפה יראו שציווה על כך האם זה לא מחייב את הגיס גם .לעינין הפרטים לפניי הגעת האמבולנס הדברים נאמרו.ותוך פחות מימעשרים וארבע שעות הלך לעולמו.במידה ויכירו בצוואה שבעלפה האם יהיה אפשר לדחות את כל עינין הירושה לתום השנה

טוען רבני אביחיל צדוק

שלום ליאת. ע''פ החוק השומעים צריכים מיד לעשות זכרון דברים מהדברים ולהפקידו אצל רשם הירושות. לגבי סמכות ביה''ד הרבני, אין סמכות לביה''ד הרבני לדון בירושה/צוואה אלא בהסכמת כל הנוגעים בדבר. לעניות דעתי הסכמה זו היא עוד לפני שפותחים את זכרון הדברים, כך שאחותך היא צד היכול להתנגד. לענין אם יכירו בצוואה בע''פ כתבתי לך שזה תלוי בהרבה פרטים כך שא''א במסגרת הפורום להשיב. בהצלחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בית דין רבני