לקיחת קטינים מהאם
אני נשואה 5 שנים לבן אדםנדתי. לאחרונה חזרתי בשאלה. הורדתי כיסוי ראש וחצאית. הוא התחיל בהליך בבית דין הרבני. הוא רוצה את הילדים. בן שלוש וחצי ובת שנתיים. מה הסיכוי ומה הוא צריך להוכיח כדי שהם יתנו לו את הילדים?
שלום רב בעיקרון בוחנים את טובת הילד. בד"כ בגילאים הקטנים הנטייה היא ללכת עם האם, אלא אם כן את לא כשירה ו/או שעות עבודה לא מאפשרות לך לטפל בילדים כהלכה וכיוצ"ב. סיבה נוספת להפלותך לרעה היא שחזרת בשאלה - ועל כן יש לבחון אם יש אפשרות וכדאיות להעביר ההליך לבית המשפט לענייני משפחה - אם הבעל לא כרך כדין וכו'. בכל מקרה בשל ההשלכות של הנושא- מומלץ להיוועץ בעו"ד מומחה בתחום המשפחה. בהצלחה, www.behore.co.il
מה זאת אומרת לא כרך כדין?
שלום רב כריכה כדין זהו מונח שפירושו- כשמוגשת תביעת גירושין לבית דין רבני ניתן לכרוך עניינים נוספים. הכריכה מקנה סמכות לבית הדין הרבני לדון בעניינים נוספים הנלווים לתביעת הגירושין וההכרעה בהם דרושה לצורך סיומם היעיל של יחסי בני הזוג המתגרשים. במקרה שלך - בעלך רוצה להתגרש ממך ומגיש תביעה. הסמכות - אך ורק ברבני. לעומת זאת, הבעל יכול לבקש לדון במזונותיך בבית הדין הרבני רק בכריכה. לדוג' בענייני רכוש- אם הבעל יכרוך כדין (לפי תנאים שנקבעו) בתביעת החלוקת הרכוש המשפחתי בבית הדין הרבני||גירושין - ידונו גם ברכושו, אף בניגוד לרצון בן הזוג השני. מתי אי אפשר לכרוך? כשהוגשה קודם תביעה בבית משפט. זהו מרוץ סמכויות בין הערכאות המשפטיות. בהצלחה,
בעלי הגיש תביעה לשלום בית בבית הדין. הוא כרגע השאיר אותי ללא כסף ואני לא עובדת. אני מחכה לעורך דין של הסיוע המשפטי והדיון שלי רק בספטמבר. מה אני יכולה לעשות כדי לקבל מזונות באופן דחוף???
שלום רב באפשרותך לתבוע מזונות זמניים. מזונות זמניים לפני הדיון נפסקים לאשה שאינה עובדת ואין לה כל מקור פרנסה והיא אינה יכולה להמתין עד שתתברר תביעת המזונות שהגישה עבור עצמה. על כן מיד עם הגשת כתב ההגנה או בחלוף המועד להגשת כתב הגנה ניתן להגיש בקשה לפסיקת מזונות זמניים ולעתור לפסיקת מזונות מיידית. מטרתם של מזונות זמניים הוא לשמור על המצב הקיים עד שתתברר תביעת המזונות, וליצור מצב לפיו - ככל שניתן ומתאפשר - שלא יהיה שינוי ברמת החיים של האשה. מזונות זמניים מטרתם לא רק למנוע חרפת רעב אלא למנוע שינויים קיצוניים ברמת החיים כאשר פורץ סכסוך בין בני הזוג. האמור בעניין זה לגבי מזונות זמניים נכון גם לגבי מזונות ילדים, אף ביתר שאת, מאחר ולילדים אין הכנסה משלהם והם נזקקים שאביהם יזון ויכלכל אותם. בהצלחה, www.behore.co.il