אשמח לעזרה בבקשה
בת 30 , נשואים כשנה. ההיכרות היתה קצרה מאוד מספר חודשים וההתאהבות היתה גדולה. במהלך שנת הנישואים התחוור לי כי בעלי הוא למעשה בטלן, עובד פחות מחצי משרה, ארבע פעמים בשבוע בלבד בין 3-4 שע כל פעם וההכנסה שלו בהתאם . יש לציין שהוא מקבל השלמת הכנסה מהוריו כל חודש והוא חי חיים מאוד טובים יותר מאשר ידו משגת . אני לעומת זאת עובדת משרה מלאה פלוס, יש לי חסכונות רבים מלפני החתונה ללא עזרה מהוריי (משפחה חד הורית)במהלך שנת הנישואים הוא חי על חשבוני, אני זו שהשלמתי לו את ההכנסה, נתתי לו כרטיס אשראי שלי והוא גיהץ על חשבוני ולא היתה לא משכרות לכבסות את ההוצאות . שאלתי: אני מבינה שאת הסכום שצברתי לפני החתונה הוא לא יכול לגעת. אך מה קורה עם הסכום שחסכתי אחרי החתונה בעבודה קשה ובלחסוך מעצמי המון דברים בזמן שהוא פיזר על עצמו כסף . האם הוא יוכל לדרוש מחצית מהסכום הזה? האם כדאי לפתוח תיק בבית הדין הרבני או לענייני משפחה?
שלום רב כל עוד בני הזוג לא עשו הסכם ממון - חזקה עליהם שהם רוצים לשתף את כל הרכוש שהם צוברים יחדיו. על כן - מומלץ לעשות גם בשלב כזה הסכם ממון - ולפעמים הדבר מוריד את המתיחות בין בני הזוג ומונע צורך בפירוק המשפחה. בהצלחה, www.behore.co.il