גירושין ושלום בית
שלום רב, אישתי מתכוונת לפתוח תיק גירושין ואני מעוניין בשלום בית. מה קורה במצב הזה ואיך זה הולך כל התהליך הזה? בתודה ובברכה, מאיר
שלום רב כדי להתגרש - צריכים 2 הצדדים לרצות להתגרש. בית הדין ייבחן - אם שלום הבית אמיתי וכנה. אם כן ייתן עוד הזדמנות לזוג. אם בית הדין יחליט בהמשך, כי מדובר רק "בתרגיל" - אזי הוא יילחץ עליך לסיים את מע' היחסים - כמו במקרה של זוג שלא גר יחדיו ו/או אינם מקיימים כל מע' זוגית ביניהם וכו'. בהצלחה,
היי שגיא, הבנתי את הנקודות שציינת שלום הבית שהנני מציע אמיתי וכנה ואף הכנתי רשימה במה לא הייתי בסדר ובמה היא לא הייתה בסדר ואילו דרכים ניתן לפתור את זה. השאלה היא במידה ובית הדין הרבני מוצא ששלום הבית אמיתי וכנה ונותן עוד הזדמנות והאישה עדיין עומדת על שלה או מהססת. מה קורה במצב הזה?
שכחתי להוסיף. כרגע היא אצל הוריה ולכן אנו לא גרים יחדיו כרגע אבל אני מעוניין שתחזור לדירה על מנת שנוכל לחיות יחד תחת שלום בית.
שלום רב שלום בית אי אפשר לכפות אפשר לנסות. האם הלכתם לייעוץ זוגי? אתה צריך להראות לבית הדין הרבני השתדלות אמיתית ולא כניסיון למרוח את הזמן וכד'. כדאי לבקש מהאישה גם את הניסיונות הללו לפני הדיון בצורה מכבדת וכו'. בהצלחה,
בעבר הצעתי לה ייעוץ זוגי וסירבה. אין לי מושג למה סירבה. כרגע אין בינינו תקשורת לצערי הרב. כולי תקווה שהיא תסכים בסופו של דבר לשלום בית. האם כדאי להעלות בפני הדיין הסכם בית? אני מנסה לשבור את הראש איך אפשר לעבור את המכשול הזה כי חיי נישואין מאוד חשובים לי.
שלום רב אני מניח שהתכוונת לשלום בית? אם כן וכוונותיך אמיתיות שווה לנסות. להתגרש תמיד אפשר. מצד שני אי אפשר להחזיק את האישה בכוח - ויש לנסות לדבר אל ליבה. מקווה שתצליח, בברכה,
יש לי שאלה אחרונה לפני הצעד הבא שלי. מה ההבדל בין הסכם בית לשלום בית?
שלום המונח הנכון הוא שלום בית ולא הסכם בית. שלום בית - ניסיון להסדיר את היחסים בין בני הזוג להבדיל מגירושין בין הצדדים. בהצלחה,