לקראת גירושין
שלום, אני ובעלי עברנו להתגורר אצל אימי על מנת לחסוך כסף לקניית בית.במהלך הזמן הזה אמו חלתה בסרטן והוא עזב את הבית על מנת לסעוד אותה. היא נפטרה והוא עבר להתגורר עם אחותו הקטנה בביתה (בת 22) מאז הוא לא חזר הביתה, אפשר להגיד שאנחנו חיים כפרודים כבר 10 חודשים. אני מגיעה לביתו רק בסופי שבוע על מנת שיוכל להיות עם הבת שלנו. קבענו שאני אעבור לשם אך המצב הבלתי נסבל מצד אחותו לא מאפשר לי לעבור לשם. כל הנטל הכלכלי של הילדה שלנו עלי, גן,מחייה, בגדים וכו'... הוא טוען שהוא משלם חובות של אמא שלו שנשארו לאחר מותה. המצב בינינו התחיל להתדרד עוד מז שאמו חלתה והוא היה מפרנס אותה ולא אותנו! עכשיו זה ניהיה הרבה יותר גרוע, אלימות מילולית בנוסף שלא מפרנס כל זה מקשה עלי, בסופו של דבר החלטתי לקחת צעד קדימה ולהתגרש. מרוב שאני כל כך מבולבת לא יודעת איך מתחילים, לאן ניגשים, לרבנות לבית המשפט לעינייני משפחה? האם אני זכאית לקבל את הכתובה שלי ? האם אני יכולה להגיש תביעה על עוגמת נפש על כל זמן שלא פירנס אותנו ולקחתי הלוואות כי היה נורא קשה מבחינה כלכלית.
שלום רב רצוי להיעזר בעו"ד שייקח את ניהול התיק לידיים שלו. מומלץ להגיש כתב תביעה למזונות ילדה ואם לא ישלם אז גם כתב תביעה למזונות זמניים. כמו כן מומלץ לתבוע מחצית מהרכוש ומכל הזכויות הסוצ' שצבר הבעל, וכן עיקולים אם ישנם כספים שהוא מעלים וכו'. לגבי המקום המתאים לתביעה - יש צורך לשמוע את כל הפרטים במלואם. אשמח לעזור, בהצלחה, www.behore.co.il