לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דנה

משמעות הגט

בעלי עזב את הבית בפיתאומיות והותיר אותי עם שלוש הילדים כשהוא לקח את רוב תכולת הבית ורוקן את החשבונות. הוא פתח תיק בבית המשפט ופירוק שיתוף ותיק ברבנות לגירושין. בכל התביעות הוא משקר לחלוטין ובחוצפה. בין יתר הטענות השיקריות שלו זה שבגדתי בו פעם אחת לפני 6 שנים. אין לי ספק שאין לו שום הוכחות (כי לא היו דברים מעולם) אבל היו לו תמיד את הססיסמאות שלי למייל ולכן אני דואגת שהוא יכול לפברק התכתבות באינטרנט ולהביא את זה כהוכחה? האם זה מספיק לבית הדין הרבני? או שיושבים שם אנשים שמבינים שאפשר בדרך זאת לפברק שקר? בנוסף הוא להוט לגט, הוא ביקש "כמה שיותר מהר"...והשאלה שמטרידה אותי מכוון שהוא דאג להעלים את כל הכספים לפני שהוא עזב את הבית והוא מסתיר את כל הזכויות שלו בעבודה (אני לא עובדת) ולא משלם מזונות/משלם חלקית (כבר פתחתי נגדו הוצאה פועל). האם אפשר לבקש מבית הדין הרבני לקבוע מועד לגירושין רק אחרי שהמשפט בבית המשפט על העיניינים הכספיים? (את הילדים הוא לא רוצה לפגוש ולא מבקש הסדרי ראיה). האם העובדה ששנתגרש לפני שנסגר הסכם בבית הדין לעינייני משפחה יכול להיות לרעתי? תודה רבה על תשובתך

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב הנני ממליץ לך לפנות בהקדם לעו"ד שמתמחה במשפחה ע"מ לשמור על זכויותייך. קשה להמליץעל הדרך הנכונה ללא שמיעת התמונה כולה - אבל בעיקרון פיברוק התכתבות לא יהווה ראיה מספקת בעיקרון. אפשר להקשות את מתן הגט עד להסדרת יתר הדברים אולם יש להביא בחשבון שאי מתן הגט יכול לשמש כנגדך בשלב מאוחר יותר. יש לחייבו לראות את הילדים לטובת כל הצדדים. בהצלחה,

דנה

ראשית תודה על תשובך. אשמח לקבל הסבר על המשפט "אי מתן גט יכול לשמש בנגדך בשלב מאוחר יותר" תודה שוב

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אי מתן הגט משמש כלי בידי הבעלים כנגד נשים רבות. ישנן נשים הנשארות עגונות במשך שנים רבות... היתרון בעניין זה של הבעל: ילד מחוץ לנישואים של האישה ייחשב כממזר עם כל ההשלכות של זה. האישה לא יכולה להינשא בשנית עד לגירושים - השעון הביולוגי שלה מתקתק - והיא מוגבלת בזמן יותר מהבעל. לאישה לא יהיו הטבות כלכליות של גרושה למרות שהיא בפועל כזאת. בד"כ הדבר משמש כאמצעי לחץ על האישה להשגת יתרונות. בהצלחה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בית דין רבני