לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דניאל

פיצוי על נזקי גוף בתאונת דרכים

עברתי תאונת דרכים, הגשתי לחברת ביטוח תביעה על נזקי גוף, מסרתי לכם את כל המסמכים הרפואיים ותלושי שכר כפי שנדרשתי. חברת ביטוח שלחה לי הצעה על סכום של 9,000 ש"ח, ובמסמכים שצירפת ציינתי שהייתי בחופש מחלה עקב תאונה 80 ימים, המצאתי על פי בקשתם על כך אישור העדרות מעבודה ממעסיק. ציינתי שניצלתי את כל ימי מחלה שהצטברו לי במשך שנתיים וחצי, במידה ולא הייתי מנצל את את חופש מחלה לא הייתה לי אפשרות להתקיים. שכר חודשי שלי נטו 6000 ש"ח, והצעה של חברת ביטוח 9000 ש"ח -האם ההצעה הגיונית ? הם ציינו שרופא שלכם בדק את מסמכים וקבע שלא הייתי צריך להיות 80 יום בחופש מחלה. האם קיים חוק של נפגעי תאונת דרכים שמחייב את חברת ביטוח לשלם לי את דמי חופשת מחלה שניצלתי עקב תאונה ?

תפארת

דניאל שלום וברכה, החוק שמחייב את חברת הביטוח הוא חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. מלאכת פרשנות החוק היא מלאכתו של בית המשפט. באופן כללי ומבלי שראיתי את המסמכים, אני מעריכה שהפיצוי שהציעה לך חברת הביטוח אינו משקף את הנזק. ככלל על חברת הביטוח לשלם עבור ימי המחלה אותם ניצלת עקב התאונה, שכן אלו ימים שצברת בעמל רב, בעבודתך, ולאחר שניצלת אותם עקב התאונה, הם אינם עומדים עוד לזכותך. נזק אפשרי נוסף הוא אם אתה עובד במקום עבודה שבו משלמים פדיון ימי מחלה או בונוסים על אי היעדרות. נזקים אלו הם נזקים שיש לכמת אותם. עוד לא לקחתי בחשבון פיצוי על כאב וסבל. במקרה כמו שלך תאונה שנעדרת זמן ממושך ויש נזקים, יש להיעזר בעורך דין, על מנת למצות את מלוא הזכויות המגיעות לך בדין.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תאונות דרכים