שאלה בנוגע לתאונת דרכים לפני כשבועיים
לפני כשבועיים ב8 למאי 2018 רכבתי על אופניים רגילים בצומת דרך השלום פינת מנחם בגין בתל אביב, עמדתי בכביש לפני הרכבים וחיכיתי לאור ירוק כדי לפנות שמאלה למנחם בגין, בנתיב שלידי עמדו רכבים שנוסעים ישר , לכולם היה אדום, בשלב מסוים היה ירוק רק לנתיבים שממשיכים ישר , מסיבה לא ברורה סובבתי את הראש אחורה לשנייה , כדי לראות שמישהו מהרכבים שמאחורי לא מתבלבל בין הירוק שהיה לנתיב שלידי... כמה שניות אחרי שסובבתי את הראש בחזרה, פגע בי רכב מאחורה שהתבלבל והתחיל בנסיעה למרות שהיה אדום, הרכב פגע לי בגלגל האחורי של האופניים ועיקם אותו, אני נפלתי אחורה עם המרפק על הכביש, וקיבלתי גם מכה ברגל ימין כנראה מהפדל של האופניים, עד שקמתי היה ירוק ורכבים כבר התחילו לנסוע, זזתי מהכביש ועברתי בהליכה תוך כדי שאני לוקח את האופניים ביד , עברתי את מעברי החצייה, צילמתי את האופניים ובא בחור וחיבק אותי , אמר לי שהוא זה שפגע בי ושהוא מצטער ושאל אם אני בסדר ואיפה נפצעתי ומה יכול לעשות למעני, אמרתי לו שכרגע אין לי איך ללכת הביתה, לא ביקשתי ממנו פרטים, הוא נתן לי קודם כל 100 יורו שהיה לו בארנק ואמר לי שזה בינתיים , ושמחר אגיד לו מה עלות התיקון של האופניים וכל דבר שיכאב והוא ידאג שיטפלו בי, הוא נתן לי טרמפ הביתה.. נתן לי את הטלפון שלו וגם את הפייסבוק , מאז המרפק כבר בסדר, הרגל עדיין לא , עדיין יש קצת כאבים ונפיחות, הייתי אצל רופא, נתן לי אנטיביוטיקה וכדורים אנטי דלקתיים, לא אמרתי לו שזה כתוצאה מתאונה אלא ממכה מהאופניים , דאגתי לתיקון האופניים, ושלחתי לו קבלה של עלות התיקון, וגם קבלה של התרופות שקניתי בהוראת הרופא, הוא אמר לי לא לדאוג, לאחר כמה ימים ביקש שאשלח לו את פרטי חשבון הבנק שלי, והוא יעביר לי את הכסף , שלחתי לו בפייסבוק, לאחר מכן הוא אמר שהוא באיזור תל אביב וקבע איתי יום ושעה ולא הגיע זה היה ב10 במאי , אחר כך התנצל ואמר שהיה לו עומס ושהוא יגיע בשבוע הקרוב... והיום הוא אמר שהוא מחכה למשכורת, ששאלתי אותו מתי הוא מקבל משכורת, אמר לי ב10 ביוני... אני מקווה שהוא לא מנסה למרוח אותי ולבזבז זמן, יש לי תיעוד מהשיחות בפייסבוק , גם השיחות איתו היו אמורות להיות מוקלטות, אבל עקב תקלה שומעים שם רק אותי , אז זה לא רלוונטי, וכשהוא נתן לי טרמפ הביתה, דאגתי ליתר ביטחון להקליט את השיחה איתו ברכב, את זה כן יש לי ... השאלה היא, אם במידה והוא סתם מבזבז זמן אם יש לי מה לעשות בנוגע לזה... מבחינת תביעת ביטוח או כל תביעה אחרת? תודה בן
בן שלום, בעקבות הנזק שנגרם לך אתה זכאי על פי חוק לפיצוי. לפני הכל עליך לדאוג לקבל טיפול רפואי ולדאוג להבהיר במעמד הטיפול כי מדובר בנזק שנגרם בעקבות תאונת דרכים. ככל שאתה עדיין סובל מכאבים ואין לך אפשרות להעריך את מידת הפגיעה שנגרמה לך, לא הייתי ממליץ לקבל כספים מהנהג השני. בשלב זה לא ניתן לשלול נכות שנגרמה בעקבות התאונה ונכות יכולה להוביל לפיצוי בעשרות אלפי שקלים ואף יותר. לא נראה לי שהנהג הפוגע ישלם סכומים כאלה. ככל שיש לך את פרטי הנהג הפוגע, מומלץ להתנהל בצורה מסודרת מול חברת הביטוח.
תודה על התשובה, העניין שאין לי רצון לעשות מזה עניין גדול, לא נגרם לי נזק גדול , השאלה שלי היא אם אתחרט בשבועות הקרובים וארצה לתבוע , למרות שלא לקחתי פרטי ביטוח , אך יש לי דרך ליצירת קשר עם הבן אדם , האם עדיין יהיה ניתן לעשות זאת ? או שבגלל שעבר זמן, ולא עירבתי משטרה ואמבולנס ברגע התאונה זה אבוד ..?
הבעיה יכולה לעלות ככל ותבחר שלא לקבל טיפול רפואי סמוך למועד התאונה. ככל ותדחה את הטיפול הרפואי, יהיה קשה יותר להוכיח קשר סיבתי בין הנזקים שנגרמו לך לבין התאונה. אין חובה לפנות למשטרה ישר אחרי התאונה אבל עדיף לא למשוך את זה ואמבולנס הוא לא אינדיקציה לחומרת הפציעה.
שאלות נפוצות:
אלמוני
בעילום שם