פנייה לבית משפט לתביעות קטנות ע"מ לקבל את חלקי בשכר הדירה השייכת לי ולאחי
שלום אני ואחי ירשנו דירה אבינו המנוח. עלפי צוואתו שאושרה על ידי רשם הירושות הדירה שייכת לשנינו. לפני כשנה אחי חתם עם אבי על חוזה שכירות לא מוגנת על דירה זו. על פי החוזה הוא רשאי להשאר בדירה בתשלום עוד כשנה וחצי. למיטב ידיעתי אחי מתכונן לפנות לבית המשפט בעתיד הקרוב כדי לחלק את ה"רכוש המשותף" שאלתי היא בקשר לשכ"ד- האם אני יכול בשלב הזה לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות(לםני שאחי פונה לבית המשפט לענייני משפחה) על מנת לקבל את חלקי בשכר הדירה-האם לאחי יכול להתנגד להתדיין בתביעות קטנות בטענה שמדובר בהליך שצריך להיות נדון בבית המשפט לענייני משפחה. כוונתי היא תביעה רק על השכ"ד תודה
סולי שלום חוק בית משפט לענייני משפחה קובע: ( (2)תובענה אזרחית בין אדם או עזבונו לבין בן משפחתו, או עזבונו, שעילתה סכסוך בתוך המשפחה, יהא נושאה או שוויה אשר יהא; מרבית הסכסוכים כגון זה שתיארת נובעים מעצם היותכם בני משפחה ועל כן ייכנסו לגדרו של בית המשפט לענייני משפחה. ישנם מקרים בהם ישנם סכסוכים על רקע עסקי כמו שותפויות ואלה ידונו בבית משפט מתאים. מאחר ואינני יודעת את סיבת הסכסוך אינני יכולה להשיב עניינית אך מקווה שסייעתי.
שאלות נפוצות:
סאמי מחאג'נה
דוד פלטי
אריק אל