לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
בטי

אבי מפציר בנו לוותר על חצי מהכסף לטובת שני האחים כדי שירכשו דירות

הוריי קשישים 82-88 וחלים.כספם מנוהל בחשבון משןתף אני+אימי.אבי יצא מהחשבון לפני כעשור מסיבה כלשהי וכך נישאר.בצוואה שלי כתוב שאני מורישה לאימי או לאבי. יש לי 3 אחים.הבכור מוגבל וחיי עם הוריי שנים רבות.2 אחיי האחרים הקימו משפחות לא מזמן וחיים בשכירות.אחד מהם חידש קשר עם הוריי רק לאחרונה.אבי כנראה מרגיש נקיפות מצפון ששני אחיי לא הצליחו בחייהם ומרגש אותו שיש להם משפחה.בשנה האחרונה הוא מפציר בנו שאת הכסף לתת חצי חצי לשני אחיי על מנת שירכשו דירות.הוריי גרים בקומה רביעית ללא מעלית,אימי כמעט לא יוצאת מהבית בגלל בעיות ברכיים.אבי יוצא אבל בריאותו הולכת ונחלשת.עם אחיי לא ניתן לנהל שיחה נורמלית.בנות זוגם לא מביאות אגורה לכלכלת הבית.אני מסבירה להוריי שישמרו את הכסף כל עוד הם חיים .הם לא מבינים את החשיבות של כך. אני לא יודעת מה לעשות

עו"ד רינה פוליטי

בטי שלום לאור שאלתך הייתי מציעה כי תקבלי ייעוץ והכוונה שלא בפורום. ככלל אדם רשאי לעשות ברכושו בהתאם לרצונו ועל כן, ישנם דרכים להבטיח זאת מחד ומאידך לרצות את הורייך. כדי ליתן תשובה עניינית עלייך ליתן פרטים נוספים המבהירים את מערכת היחסים בתוך המשפחה כמו גם את הסטטוס בו את מצויה מעודכן לעת זו. אעמוד לרשותך לצורך הבהרות

בטי

מערכת היחסים אינה תקינה עם אחיי כי הם מפרשים את אי קבלת הכסף מהוריי באשמתי. 2 אחיי לא מדברים איתי.האח הגדול מוגבל. אני היחידה שמטפלת בהוריי הם לא נוקפים אצבע.אני גם עובדת וגם מטפלת בהם .אני חוששת שיפלו עוד יותר לנטל ולכן חוששת מהיד הרחבה שלהם

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חלוקת רכוש ואיזון משאבים