משכורת חודשית וחשבון בנק משותף לאחר פרידה
הי, לאשתי ולי חשבון בנק משותף. לאורך השנים שלנו ביחד, אני הייתי המפרנס היחידי, ורק לאחרונה היא החלה לעבוד ולהרוויח משכורת (שלא מכסה את השכ"ד שלה אפילו). נפרדנו לפני כחצי שנה ולמרות זאת (מתוך דאגה לה ולילדים) אני עדיין מעביר את המשכורת החודשית שלי לחשבון המשותף (יש בינינו אמון לגבי הוצאות חריגות וכו'). אנחנו כרגע בתהליכי גישור, אבל ברצוני להתחיל לעשות את ההפרדה הכלכלית (או לפחות התחלה בכיוון על מנת ששנינו נתרגל להוציא פחות כסף). בתור צעד התחלתי, הצעתי כי אעביר כל חודש סכום של חצי משכורת לחשבון המשותף ואת החצי השני אעביר לחשבון חדש (פרטי). אשתי מתנגדת וטוענת כי כל עוד אנחנו נשואים, המשכורת שלי היא רכוש של שנינו, ואני לא יכול לעשות צעדים חד צדדיים. (למרות שלפי ראייתי, מדובר בדבר הכי הוגן והכי פיירי שאפשר לעשות *עד* שיהיה הסכם). השאלה שלי היא קצרה, האם חוקית אני מחוייב להמשיך להפקיד את המשכורת לחשבון המשותף או שמרגע הפרידה, בעצם "כל איש לעצמו"? (חשוב לי לציין כי בכל מקרה אעביר לחשבון מספיק כספים (גם לפני וגם אחרי ההסכם)., כי חשוב לי שתוכל להתקיים בכבוד וגם שלילדים לא תהיה ירידה באיכות חיים).
בר שלום נראה לי שבעניינך מן הראוי שתקבל ייעוץ משפטי הולם ולא באמצעות הפורום. נראה כי פניך פני סיום העניינים בשלום ואולם עליך לעשות זאת בדרך שלא תפגע בזכויותיך. אין כל חיוב בחוק להפקיד משכורת לחשבון משותף בשל העובדה כי אתה נשוי ובמיוחד לנוכח העובדה כי אתה חי בנפרד, ואולם, עליך לדאוג לרווחת ילדיך בהתאם לדין ולפסיקה. חסרים פרטים רבים אשר יכולים להאיר על שאלתך. אשמח לעמוד לרשותך לצורך הבהרות שלא באמצעות הפורום בהצלחה.
שאלות נפוצות:
סאמי מחאג'נה
דוד פלטי
אריק אל