לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
moshe

הגשת בקשה לפירוק שיתוף ואיזון משאבים לפני הדיון הראשון

שלום. אשתי בגדה בי לפני שלוש שנים וכעת הגישה תביעת מזונות בבית משפט אזרחי. שאלתי היא האם נכון שאגיש כעת עוד לפני הדיון הראשון בקשה לפירוק שיתוף ואיזון משאבים (אנחנו עדיין לא גרושים) או כדאי לחכות עם זה. יצויין כי מצבי הכלכלי גרוע ביותר ואילו היא אשה אמידה בעלת הכנסה גבוהה. אני ביקשתי פטור ממזונות עקב המצב הכלכלי שלי. תודה מראש.

עו"ד רינה פוליטי

משה שלום. כל תביעה בבית משפט לענייני משפחה על אף שהיא מתקיימת בפני אותו שופט, עומדת בפני עצמה בכל הקשור להליך הפרוצדורלי. בית המשפט לענייני משפחה לא יידרש לסעד שלא הוגש לפניו ואולם הוא רשאי בהחלט להורות על פירוק שיתוף תוך זמן קצר הקבוע בחוק יחסי ממון ומניין הימים מתחיל להיספר מיום הגשת התביעה הראשונה לבית המשפט. (אף בקשה לצו הגנה נכללת בתוך אותם כתבי טענות). מכל מקום, למצבה הכלכלי של אשתך אין קשר לפירוק השיתוף ואולם זו יכולה להיות טענה טובה לזירוז העניין. בהחלטה הייתי ממליצה להגיש תביעה לפירוק השיתוף ואיזון המשאבים אם אלה עולים בקנה אחד עם טובתך ומימוש זכויותיך. עליך לקבל סיוע משפטי מעורך דין מתחום המשפחה שיסייע לך בהליכים המשפטיים לצורך שמירה על זכויותיך. בהצלחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חלוקת רכוש ואיזון משאבים