פירוק שיתוף
רינה שלום. אשתי כפי שכבר הוזכר כאן בפורום בגדה בי לפני שלש שנים. כעת הגישה תביעת מזונות לבית משפט לעניני משפחה. אני חסר הכנסה כמעט ונפגעתי נפשית די רציני מהבגידה הזאת כושר ההשתכרות שלי נמוך. היא בעלת הכנסה גבוהה 16000 שקל בחודש ( הסתבר שהיא מכורה למין ומערכות יחסים) ההתלבטות שלי היא במישור הפסיכולוגי. אני בכל מקרה מתכונן להגיש תביעה לאיזון משאבים וחלוקת הרכוש. השאלה היא האם כדאי לנסות קודם כל להדוף את תביעת המזונות שלה כי כושר ההשתכרות שלי נמוך וההכנסה שלה גבוהה והיא אמידה ואז להגיש את התביעה שלי. או שכדאי כבר עכשיו להגיש תביעה נגדית לאיזון משאבים וחלוקת רכוש אבל ברמה הפסיכולוגית יתכן שהשופט בגלל שהוא נותן לי פה משהו בהקצאת הרכוש והמשאבים יפסוק לה "בגלל זה" מזונות כי גם אני מקבל פה משהו בחלוקת הרכוש ואז גם לה דעת השופט תטה לתת לה מזונות, דבר שעלול לסבך אותי בגלל מצבי הכלכלי הירוד?? אודה לך אם תתקני אותי האם יש הגיון בחשיבה הזו?? וסליחה אם אני מדאי מרבה בשאלות פשוט אין לי כסף לשכור עורך דין . תודה מראש.
משה, אם אין באפשרותך לשכור שירותי עורך דין עליך לפנות לסיוע המשפטי, בהתאם למפורט הרי שאתה זקוק לעורך דיין שייעץ לך כיצד לנהוג. אין ספק כי כספים שנצברו במהלך החיים המשותפים שייכים לשניכם. דווקא בגלל הנסיבות שאתה מתאר לא הייתי ממתינה לסיום תיק המזונות בהצלחה.
שאלות נפוצות:
סאמי מחאג'נה
דוד פלטי
אריק אל