פסיקת איזון משאבים לא שוויוני עקב בעיה רפואית ממנה סובלת האישה
שלום רב, אני עצמאי והכנסתי נטו כ-5,000 ₪. רעייתי שכירה והכנסתה נטו כ-15,000 ₪. רעייתי סובלת מבעיה רפואית (ms) שנתגלתה לפני 10 שנים. מאז גילוי המחלה ועד היום היא הכפילה את הכנסתה, כאשר אני, במהלך 6 השנים בהם אני עצמאי, הכנסתי לא גדלה. לרעייתי, באופן משמעותי, יותר חסכונות וזכויות סוציאליות מאשר לי (לי כמעט ואין). כמו כן יש לנו דירה משותפת, ללא משכנתא. יש לנו 2 בנות (בנות 8 ו-10) ואנו בהליכי גירושין. האם במקרה כזה, מנסיונך, צפוי בית משפט לענייני משפחה לפסוק איזון משאבים לא שוויוני (לטובתה של רעייתי) וזאת עקב הבעיה הרפואית ממנה היא סובלת? במידה וכן, באיזו מידה בלתי שוויוני? במידה וזה רלוונטי (למרות שלדעתי זה לא רלוונטי), משמורת הבנות תהיה אצלה אך כל סוף שבוע שני וכן פעם נוספת במהלך השבוע הן ילונו אצלי. מודה לך מראש על תשובתך, תודה, דב
דב שלום ככלל איזון משאבים שבו החלוקה אינה שוויונית נעשית כאשר ישנו פער משמעותי בין צד אחד לצד האחר והמגמה ליצור איזון ושוויוניות. נראה כי הפער אותו אתה מתאר נוטה לטובתך בחלוקת הזכויות ואולם צריך לקחת בחשבון כי נכות לא נכנסת למכלול הרכוש הנצבר אלא אם כן הייתה כוונת שיתוף. בשאלתך חסרים פרטים רבים אשר יכולים להאיר אור לצורך מתן תשובה עניינית. אשמח לעמוד לרשותך לצורך הבהרות בברכת הצלחה.
שאלות נפוצות:
סאמי מחאג'נה
דוד פלטי
אריק אל