לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
פלונית

עיקוב מכירת דירה לשם איזון משאבים

שלום, פרודי הגיש פרוק שיתוף על ביתנו המשותף לפני שנה וחצי ובית המשפט הוראה לי לעשות מעמץ ולחפש דיור חלופי ונתן לי שלושה חודשים. מצאתי דיור חלופי ועברתי בפברואר לפני שנה בית. הבית מאז עומד למכירה. בהתחלה ניסינו בכוחות עצמינו אך פרודי מנע את מכירת הבית ובספטמבר השנה בלית ברירה העברתי את הבית לכונס נכסים ובית המשפט אישר את ההליך. במקביל למכירת הבית התגלה לי במאי האחרון שהסטארטאפ של פרודי עשה אקזיט וזה הוסתר ממני. כבר אז חשבתי שיש לעצור את מכירת הבית לאיזון משאבים אך עורך דיני שכנע אותי שכדאי למכור את הבית ולהוציאו לכינוס. כיום לאחר שנפתחו חוזי המכירה של הסטארטאפ וכספי המכירה וחלק מהמניות הועלמו ע"י פרודי אני מנסה למצוא דרכים ממשיות לשמור על זכויותיי כדי שכשתהיה החלטה שיפוטית בעניני אוכל לישמה ולא אהיה תיק נוסף בהוצאה לפועל. שאלתי: 1. האם אני יכולה לבקש מבית המשפט עיכוב הפירוק של הבית בפועל בשל הסתרת מכירת הסטארטאפ וגם בשל חשש לשימוש בכספי המכירה והסתרת המניות שקיבל פרודי(למרות שעברתי מגורים ולמרות שהבית כבר בכינוס נכסים, הבית עוד לא פורסם ע"י כונס הנכסים , יש הערכת שמאי)? 2. אם על הבית יש משכנת"א האם בזמן שהבית מעוקב עד איזון המשאבים ניתן להשכירו ולהחליט שהשכירות משלמת את המשכנתא? 3. האם באיזון המשאבים ניתן להחליט שהבית נישאר אצלי והפרוד ממשיך לשלם את המשכנתא כחלק מאיזון המשאבים? 4. במידה וסעיף 3 אפשרי איך גורמים לזה שאי תשלום המשכנתא על ידו לא יעקל את הבית? האם בתמורה יכול למשכן דבר אחר ששייך לו (משכורת, בית הוריו...) 5. אילו עוד סעדים אני יכולה לבקש מבית המשפט כדי להגן על זכויותיי? 6. . האם ואיך ניתן לעקל מניות שנמצאות בארה"ב ונסחרות בבורסה? 7. מה עושים במקרה שאיני יודעת היכן מוחזקות המניות? אשמח לקבל תשובה כמה שיותר מהר תודה מראש פלונית

עו"ד רינה פוליטי

שלום רב, בשל הפרמטרים המופיעים בשאלתך הרי שנראה לי נכון לקבל ייעוץ ראוי וענייני בצורה פרטנית ויעילה. אשמח לעמוד לרשותך לצורך כך. מכל מקום אבהיר כי בכל הקשור להעלמות רכוש האחד ממשנהו, אין ספקי כי ניתן לפנות לערכאה המתאימה, אך יש לבחון את הסכם הגירושין או פסק הדין שניתן בעניין. בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חלוקת רכוש ואיזון משאבים