לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אנה

תביעת זכויות פנסיוניות מבן זוג לאחר 20 שנה מהגרושים עקב חוסר ידיעה שמגיע לי.

לפני 20 שנה התגרשתי מבן זוגי אחרי מעל לעשרים שנות נישואים, נישאתי בשנת 1971.. את הסכם הגרושים עשינו אצל עורך דינו של בן זוגי, לי לא היו אמצעים אז כדי לתבוע ולקיים הליך מסודר יותר. הסכם הגרושים מדבר על משמורת הילדה, מזונות לילדה, אני ויתרתי על מזונותי ועל כתובתי וקיבלתי סכום השווה לכרבע הדירה שבה התגוררנו. לבעלי לשעבר היו זכויות פנסיוניות מסודרות מעבודתו ואני שעבדתי במשרות חלקיות וזמניות כמעט ולא היו זכויות כאלה. לא ידעתי שהזכויות הפנסיוניות שלו משותפות ובהסכם הגרושים הן לא הוזכרו. לאחרונה עקב פרסום החוק החדש העוסק בחלוקת זכויות פנסיוניות בין בני זוג הוברר לי שיש לי חלק בזכויות שצבר בעלי לשעבר בתקופת נישואינו וברצוני לבדוק את האפשרות לתבוע ממנו את חלקי בזכויות הפנסיוניות . האם זה עדיין אפשרי?

עו"ד רינה פוליטי

אנה שלום שאלתך מצריכה בדיקה מעמיקה של ההסכם אשר קיבל תוקף של פסק דין. אכן חוק זכויות פנסיוניות יכול לחול רטרואקטיבית בכפוף להוראות פסק הדין שניתן בעבר. אשר על כן, הייתי ממליצה לפנות לייעוץ פרטני שלא באמצעות הפורום ולבחון האם הסכם הממון /הגירושין שבינך לבין הגרוש מכשיר את הקרקע או משמיט את הקרקע תחת זכויותייך בפנסיה. אשמח לעמוד לרשותך לצורך הבהרות רינה פוליטי, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חלוקת רכוש ואיזון משאבים