מה שראוי ורצוי בפרויקט פינוי בינוי - לא מצוי
שלום רב, אמנם המקרה שלי הוא במהותו פרטני, אך גם עקרוני: לאחר כ-7 שנים מאז קרם הפרויקט עור וגידים, אנחנו מתבקשים כעת לחתום על חוזה שנערך ע"י נציגות דיירים ועו"ד בא כוחה, מבלי שלבניין שלנו (ולא רק שלנו) אין כלל ייצוג, למרות בקשות חוזרות ונשנות לכל הגורמים. האם זה ראוי? המתחם כולל כ-17 בניינים, חלקם בני 6 יח"ד, וחלקם בנייני רכבת, עם כל המשתמע מכך. רוב חברי הנציגות, אינם גרים כאן, והאינטרסים שלנו (בעלי 'דירות בוטיק' לעומת בנייני הרכבת) אינם באים לידי ביטוי בחוזה בן 60 עמודים, בו נכתב בין היתר שלכל בניין יש נציג, וזה בפירוש לא נכון. על זה לחתום? אפרופו שקיפות, נשמת אפה של התחדשות עירונית, היזם מסרב לחשוף מי חתם בבניין שלנו, בטענה שזה חסוי, וגובל בשמירת פרטיות. האמנם? זאת ועוד, על סמך מה אנחנו נדרשים לחתום שלא תהיה לנו עילה לתבוע מי מחברי הנציגות "כל עוד לא נגרם נזק לפרויקט", אך מבלי שהוצג בפנינו מסמך חתום ע"י חברי הנציגות בכל הקשור להתנהלותם בתום לב, ניגוד אינטרסים ו/או טובות הנאה. נוכח דברים אלה, נתקלתי אישית בהתעלמות מופגנת בלשון המעטה מצד עו"ד הדיירים, נוצר בינינו דם רע, והאמון שואף לאפס. מה ניתן לעשות? תודה מראש על תגובתך לסוגיות אלה.
מנחם שלום, אני אשתדל לענות על כל שאלותייך. ככל ואין נציגות מטעם הבניין שלכם- יש לפעול במיידית מול ב"כ הדיירים ולמנות כדין את בעלי הדירות המעוניינים להיות בנציגות. לעניין החתימות- לא נהוג לפרסם מי חתם ומי לא, בין היתר על מנת לשמור על פרטיות האדם וכן, למנוע טענה של "הפעלת לחץ" לקבלת הסכמת הדייר לפרויקט. אני מציעה כי הכי נכון לפנות לב"כ הדיירים שלם, שכן הוא מייצג אתכם. ככל וחשים כמוך בעלי דירות נוספים אזי כדאי לפנות אליו במרוכז.
שאלות נפוצות:
שמרית
חיה בובליל
עופר בכנהיימר
משה משה