משלים הון ליזם בתמא 1
שלום רב אני בעלת דירה בפרויקט תמא 1 חיזוק. חתמנו על הסכם עם יזם לפני שנים רבות. יש היתר, וכעת היזם מבקש שנחתום על מסמכי ליווי לפרויקט עבור קרן חוץ בנקאית וחברת ביטוח. היזם מעוניין לקחת משלים הון כי אין לו הון עצמי מספיק ולרשום שעבוד שני על חלקת הרכוש המשותף. בהסכם התמא כתוב שהיזם רשאי לקחת construction loan בתנאים מקובלים בשוק. אינני מעוניינת לחתום על מסמכי הליווי שכן אין לי עניין לשעבוד נוסף על הרכוש המשותף וגם חשוב לי שהיזם יביא גם כסף מהבית וייקח סיכון. עוד הדיירים והיזם מאיימים עליי בתביעה כי טוענים שסעיף הליווי בחוזה מחייב אותי לחתום. האם מדובר בהתנגדות לגיטימית ? האם בכ הדיירים לא אמור למנע את זה? האם זו לא הפרת חוזה מצד ביזם שהצהיר שהוא בעל איתנות פיננסית לביצוע הפרויקט ? האם זה הגיוני שהיזם ימנף את הפרויקט ברמה כזו ויחייב את הבעלים לספק לו שעבוד שני???
אור שלום, לעיתים יזמים נוטלים משכנתא שנייה על הקרקע כדי למממן את הפרויקט. כמובן שהמשכנתא השנייה תלויה במשכנתא הראשונה של הבנק המלווה של הפרויקט ולא יכולה להתממש בלעדיה.האם בהסכם תמא מצוין כי היזם רשאי לקחת הלוואת מזאנין? הכוונה להשלמת ההון? ככל ולא, ייתכן וב"כ הדיירים והנציגות הסכימו לו. אני מציעה לך לתאם שיחה משותפת עם בעלי הדירות ועם ב"כ הדיירים ולדון בסוגיה הנ"ל.
שאלות נפוצות:
שמרית
חיה בובליל
עופר בכנהיימר
משה משה