עופר בכנהיימר

פיצוי בפינוי בינוי - דירת גג מוצמד

שלום. אני גר בהרצליה בבניין שנבנה בשנת 79 . בבניין 3 קומות + קומת כניסה ובכל קומה 3 דירות לשלושת הדירות שבקומה העליונה ישנם שטחי גג המוצמדים בטאבו ובתקנון הדיירים . אני בעל אחת מדירות הגג, כאשר בשני דירות הגג האחרות ישנה תוספת בנייה על הגגות המוצמדים . לפני מספר שנים פניתי לאגף אדריכל העיר לברור בנוגע להגשת בקשה לבנייה על הגג שלי ונאמר לי שיש חוק עזר עירוני שלא מאפשר לי לבנות על הגג עקב שנת בניית הבניין ... במקום לבנות תוספת על הגג, השתמשתי בכסף שייעדתי לכך בשיפוץ כולל של הדירה שלי .. כיום אנו בפתחו של פרויקט פינוי בינוי, היזם מציע לי פיצוי של 1\4 על שטח הגג שלי והערכת שמאי לדירה המשופצת (השקעתי כחצי מיליון שקל בשיפוץ ...) לקביעת דמי שכירות ואולי ניקוד גבוה יותר בקדימות לבחירת דירה בפרויקט . אני מרגיש שאני יוצא מקופח, כי השקעתי הרבה בדירת החלומות שלי , אני מאבד את הגג ולא זוכה לתמורה הולמת עבור ההשקעה שהשקעתי בשיפוץ הדירה . מבקש לציין ששיפצתי לפני שהיה חשיבה או כל דבר אחר על נושא הפינוי בינוי .. האם יש משהו שאני יכול לבקש בנוסף לאמור מהיזם ? מודה לכם מראש על ההתייחסות למועקה בה אני נמצא .

item.Author מנהל הפורום עו"ד אבירם לב

על מנת לענות על השאלה האם יש משהו נוסף שניתן לבקש יש לבחון בצורה מעמיקה. על פניו, עורך הדין שמייצג את הדיירים אמור לסייע לך בסוגיה זו, יחד עם זאת, אם אתה מרגיש שאתה מעוניין בחוות דעת נוספת אתה תמיד יכול לפנות באופן עצמי לעורך דין אחר שיבחן את הנושא בשבילך ואף ינהל מו"מ עם היזם בשמך