שאלה משפטית על שכר טירחת עורך דין
שלום יש לי שאלה קטנה ואשמח אם תוכלו לענות לי עליה. עברתי תאונת דרכים בעבודה בהיותי בהריון ואני מקבלת נכות זמנית מהביטוח הלאומי. השתתפתי 6 פעמים בועדות רפואיות. דרג ראשון - עורך הדין שלי לא הגיע ללוות אותי: 1. פסיכיאטרית 2. נוירולוגית-אורתופדית דרג שני (ערר) 1. פסיכיאטרית - עו"ד לא הגיע. 2. נוירולוגית-אורתופדית - רק בועדה הזו עו"ד ליווה אותי. כעת הוא דורש עבור כל התקופה 17%+מע"מ. האם זו לשון החוק? האם עבור התקופה שלפני הייצוג בועדה הוא גם אמור לקבל 17%? או רק מהתשלומים שהתקבלו לאחר הייצוג באחת הועדות? שאלה שנייה לאחר כשנה הופעתי שוב בפני ועדה מדרג ראשון - עורך הדין לא ליווה אותי אך גם עבור התקופה הזו הוא מבקש 17%. ברצוני לדעת מהי לשון החוק. בתודה מראש
שלום מורן , הייצוג שלו החל עם החתימה על ההסכם איתו. הוא אינו חייב להגיע איתך לועדה, אם כי נהוג שעו"ד מגיע עם לקוחותיו לועדות (וזה גם מומלץ מאוד להגיע עם עו"ד). לפי החוק אם עו"ד ייצג אותך בועדה אז הוא רשאי לגבות 17%. הייתי מציע לך לדרוש התייצבות שלו לכל ועדה או שתפסיקי את ההתקשרות עימו. בהצלחה אלירן וקנין, עו"ד תביעות נזיקין, ביטוח, תאונות, אובדן כושר עבודה ורשלנות רפואית Eliran.va@gmail.com
שאלות נפוצות:
דודי ס