רכישת דירה בקיבוץ
שלום, אני חברה חדשה בקיבוץ. נקלטתי לחברות ובינתיים ממתינה להיתר בניה. עד שתתחיל הבניה אני מתגוררת בבית ששייך ליורש דירה. היורשות מציעות לי לקנות את הבית שאני גרה בו. בקיבוץ שלי יש בינתיים רק שיוך דירות חוזי (כך אני מבינה, אין לחברים חוזה חכירה עם המינהל). האם יש אפשרות לרכוש/ למכור את הדירה במצב כזה? תודה מירה
מירה שלום וברכה, שאלתך מעלה מספר נושאים שיש לתת עליהם את הדעת לצורך מתן תשובה על שאלתך: 1. מה אומרים ההסכמים שלך מול הקיבוץ - מהם חובותיך לצורך הקבלה לחברות והבניה. יש לעיין בהסכם הקליטה ובהסכם תיאום הבניה שלך לצורך מתן תשובות על שאלות אלה. בהנחה שאת יכולה להשתחרר מהסכם הבניה, יש להשיב על השאלה הבאה. 2. האם יש בקיבוץ שלך שיוך חוזי או לא. במידה ויש שיוך חוזי, ולכל חברי הקיבוץ, לא אמורה להיות מניעה מהיורשים למכור לך את זכויותיהם. משרדנו טיפל לאחרונה במספר רב של חוזים של מכירת זכויות יורשים וחברי קיבוץ יוצאים, ונסיון משרדנו מלמד שיש צורך ליצור מנגנון משולש בין החבר היוצא/היורש, הקיבוץ, והחבר הנקלט במסגרת תהליך זה. בהצלחה, עו"ד צבי סיגל
תודה רבה על ההסבר המפורט. טוב לדעת שלמשרדך כבר יש ניסיון ושעסקאות כאלה כבר נעשות