לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דותן

חוזה חכירה מול המינהל

שלום רב, אני חבר חדש בקיבוץ. נמצאים בתהליך ארוך ומייגע לבניית בית בקיבוץ. בינתיים אני ב"חופשה".בינתיים כלום לא התחיל אין תשתיות ואין בית כמובן. שאלתי: הורי מושבניקים שקיבלו עכשו אפשרות לרכוש מגרש בהרחבת המושב. מכל הילדים אני היחיד שעדיין אין לי בית ולכן הוצע לי המגרש. אני חושש שאם ארכוש את המיגרש זה יחסום בעתיד את העסקה שאני מצפה לה כל כך הרבה זמן בקיבוץ. האמנם כך?

עו"ד צבי סיגל

דותן שלום וברכה, תודה על השאלה המצויינת. ולהלן תשובתי: ברב המוחלט של הפרויקטים בהם ישנה קליטה לחברות לקיבוץ ובניה ב"קו הכחול", אין הפניה של החברים למינהל לצורך חתימה על הסכמי פיתוח בשלב הראשון והסכמי חכירה בשלב השני. הסיבה היא שהקיבוץ הוא זה שחוכר את המקרקעין, ובמרבית המקרים הזיקה של החבר החדש למגרש הנה באמצעות "שיוך חוזי" בין החבר החדש לקיבוץ. הסוגיה של זכויות חכירה במינהל, ככל שיש כאלה לחבר קיבוץ, תתחיל להיות רלוונטית עם הפנייה של הקיבוץ את החברים למינהל לצורך חתימה על הסכמי חכירה פרטניים. זאת משום שעלול להיווצר מצב שהמינהל יסרב לחתום על הסכמי חכירה מול מי שיש לו כבר זכויות חכירה במגרש אחר. על כן, הינך צריך לברר מול הקיבוץ מתי הקיבוץ צפוי, אם בכלל, להפנות את חבריו למינהל. ככל שהצפי לכך קלוש או צפוי לקרות בעתיד הרחוק, לא אמורה להיות כעת מבחינך כל מניעה להפוך לבעל זכויות במגרש במושב. יתכן שיהיו לכך השלכות מיסוי כאלה או אחרות, בכפוך לדיווחים לרשויות המס, ומצב המגרשים בעת ביצוע העסקה (האם כבר בנוי בית על המגרש או לא) אך זאת כבר סוגיה אחרת, עליה יש לתת תשובה קונקרטית בהתאם למצב בשטח. בהצלחה, עו"ד צבי סיגל

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הרחבת ישובים