לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רונית

מכירת בית פרטי ורכישת בית בקיבוץ

צביקה שלום אנחנו מועמדים לקליטה בקיבוץ ויש לנו דירה (ללא משכנתא) בעיר. במידה ונתקבל לקיבוץ, אנחנו מתלבטים מתי למכור את הדירה שברשותנו, מאחר ואין עדיין החלטה של המנהל לגבי הדירות שנבנות בקיבוץ לחברים החדשים (זו לא נקראת הרחבה אלא קליטה) . השאלה שלי היא: מה יהיה המס ואיזה סוג של מס יחול עלינו במכירת הדירה הקיימת וקניית הדירה החדשה (אם היא עדיין לא שייכת למנהל)? האם מכירת הדירה נחשבת שיפור נכס למגורים, (ויש לזכור שעדיין המנהל לא מעורב) ? האם מספיקות תכניות הבנייה בכדי להראות שהמכירה מתבצעת לשם שיפור נכס? (אם אני לא טועה יש פרק זמן בין מכירה לכניסה לבית אחר)? תודה

עו"ד צבי סיגל

רונית שלום רב, תהליך הקליטה ל"הרחבה פנימית" בקיבוץ, הכולל גם חברות בקיבוץ, עלול לקחת זמן. כמו כן כאשר המדובר בבניה בתוך שטח הקיבוץ, הנושא עוד יותר מורכב וכרוך בבירוקרטיה נוספת, במיוחד בימים אלה של חוסר וודאות מול רשות מקרקעי ישראל. על כן, לא הייתי ממליץ למכור את הדירה בעיר מבלי שאתם יודעים מתי ואם בכלל תוכלו להתחיל לבנות בקיבוץ. כמו כן, יש קיבוצים הרואים בפרויקט הקליטה לחברות בקיבוץ כלא עסקת מקרקעין ולא מדווחים עליה לרשויות מהס. חשוב מאוד לבדוק מול הקיבוץ מראש האם בכוונתו לדווח על ההסכמים מול המתיישבים החדשים לרשויות המס או לא. במידה והקיבוץ ידווח לרשויות המס על ההסכמים עמכם, יהיה עליהם לשלם מס רכישה , ושוב - מאוד תלוי איזה הסכם ידווח: האם יהיה דיווח רק על החלק אותו תדרשו לשלם לקיבוץ או גם עבור עלות הבניה. יש דעות לכאן ולכאן ועל כן חשוב לקבל ליווי משפטי על ההסכמים עליהם תדרשו לחתום מול הקיבוץ, הייזים והקבלן. בנוגע למכירת הדירה בעיר: תדרשו לשלם מס שבח במידה ואין לכם פטור ממס או שאינכם עומדים באחד מסעיפי החוק החדשים, שיכנסו לתוקף החל מיום 01.01.2014, הפוטר אתכם ממס שבח באופן מלא או חלקי. המדובר בבדיקה פרטנית שיש לבצע לפני מכירת הדירה. בהתאם לכל האמור לעיל, ברור מאליו כי הנכם צריכים ליווי משפטי ותכנון מס לגבי האירועים הנדלניים אותם בכוונתם לעשות, לפני קבלת החלטות. בהצלחה, עו"ד צבי סיגל

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הרחבת ישובים