דמי חברות בישוב קהילתי הרחבה
שלום . במידה ואני עדיין לא התחלתי לבנות ובטח עדיין לא מתגורר בישוב . האם אני חייב לשלם את דמי החברות באגודה עכשיו או רק לאחר קבלת טופס 4 או מגורים בפועל ? ושאלה נוספת שאין תשובה ברורה וחד משמעית האם אני חייב להיות חבר אגודה וחייב לשלם דמי חברות ?
אשר שלום וברכה, את התשובה לשאלך אני נותן מתוך הנחה שאתה מתכוון להרחבה קהילתית. התשובה צריכה להתברר עפ"י ההסכמים עליהם חתמתם בעת כניסה לפרויקט הבניה, ובעיקר מתוך מסמכי האגודה אליה הצטרפת. אתה ממש לא חייב להיות חבר אגודה. יש לכך כבר תשובה חד משמעית אך עדיין אתה תידרש לשלם תשלומים (לא דמי אגודה) הקשורים למגוריך בישוב. בהצלחה, עו"ד צבי סיגל
שלום . ראשית תודה לתשובה ונכון מדובר בישוב קהילתי אני רוצה לציין כי בעת רכישת המגרש בהרחבה לא נאמר לנו כי אנו חייבים להיות חברים באגודה פשוט נתנו לנו הסכם הצטרפות לישוב כחלק מתוך חוזה הרכישה של הקרקע והפיתוח. ומעולם לא נתנו לנו תקנון או מסמכי האגודה . נכון להיום אני זקוקלחתימה של ועד הישוב לצורך קבלת משכנתא והם מתנים את חתימתם בתשלום דמי חבר אפילו שאין בכלל בית עדיין. כמו כן אנו בעלי המגרש כשנתיים ואפילו לא הכניסו אותנו למחשב קוד כניסה ליישוב . הכל מותנה בדרישה לתשלום דמי חבר באגודה של 3000 שקל . ידוע לי כי החוק לא מאפשר התניות מגבילותבמתן שרותים או מגורים בהרחבה .
אשר שלום, הפסיקה היום מאפשרת חיים בהרחבה קהילתית ללא חברות באגודה קהילתית , אבל כן מחייבת תשלומים שוטפים לועד הישוב (לא דמי חברות באגודה). התנייה של תשלום כלשהו לאגודה כתנאי לחתימה על מסמכים, לטעמי אינה חוקית . בברכה, עו"ד צבי סיגל