נכות מתאונה, מה הכוונה ב"סכום הביטוח המלא"?
ברצוני לשאול לגבי כמה משפטים שרשומים בפוליסה שלי. המשפט הראשון הוא:בכל מקרה של נכות חלקית עקב תאונה שלא נזכרה בפירוט שלעיל(יש טבלה למעלה קטנה וקצרה) או במקרה של איבוד איברים-חלקי או מלא- שאינו כולל הפרדתם האנטומית מגוף המבוטח,ישולם שיעור של סכום הביטוח המלא,לפי שיעור הנכות שייקבע ע"י רופא חברה בתנאי שאותה נכות תמידית. מה זה אומר "סכום הביטוח המלא"? האם זה אומר שאם יש לי כמה אחוזי נכות ביד ורופא קבע לי 55 אחוז ובטבלה שלהם רשום איבוד גמור של יד זה 50 אחוז אז זה אומר שהמקסימום שאני יכול לקבל זה 50 אחוז? או שאני צריך לקבל יותר מ-50 אחוז והאם השאלה הזאת זה גם בקשר למשפט הבאה אחריותה של החברה לא תעלה על סכום הביטוח המלא הנ"ל בין ששולם בבת אחת עקב נכותו המלאה של המבוטח ובין שישולם בחלקים בעקבות מספר תביעות לנכות חלקית. כאשר יגיעו סך התשלומים שעל החברה לשלם לפי ביטוח נוסף זה לסך השווה לסכום הביטוח המלא. האם גם כאן נאמר שאם בן אדם יש לו מספר נכויות ביד נניח 58 אחוז ובטבלה שלהם רשום מקסימום על איבוד יד 50 אחוז אז זה אומר שהם לא יתנו מעל ל-50 אחוזי נכות למרות שנקבע אחרת? תודה על ההעזרה
ביטוח חיים הינו ביטוח וולנטרי. הכוונה שחברת הביטוח מפצה בהתאם לסכום הביטוח שדרשת בעת הקבלה לביטוח. בפוליסה שלך קיים סעיף נכות והסכום הנקוב בו הינו הסכום המקסימלי שבו תפוצה במקרה וייקבע לך נכות בשיעור 100%. במקרה ורופא החברה קבע נכות רפואית בגין איבר אחד שגבוהה מסך הסיכון של החברה, אזי החברה תשלם לך בהתאם לפוליסה קרי איבוד האיבר. ובמקרה שלך, 50% מהסכום המקסימלי.