לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
לאוניד

החזר תשלום ביטוח משכנתא וביטוח חיים

לפני כ 6 שנים מכרנו דירה. לדירה הייתה משכנתא וביטוח חיים למשכנתא. לאחר המכירה קנינו דירה אחרת, עם משכנתא חדשה, ביטוח משכנתא וביטוח חיים חדש. המשכנתא לדירה הישנה כוסתה לגמרי (חוץ מגרירה שעברה למשכנתא החדשה). מסתבר שכל השנים הללו שלמנו ביטוח משכנתא וביטוח חיים גם עבור המשכנתא החדשה וגם עבור הישנה(שכוסתה והנכס נמכר). לאחר שדברתי עם חברת הביטוח של הדירה הישנה על מנת לקבל החזר של הכסף , נאמר לי לשלוח אליהם מכתב ואישור מהבנק על מכירת הדירה. כך עשיתי(דואר רשום עם אישור מסירה). חשוב לציין שכל זה נאמר טלפונית והיא סרבה לשלוח אלי את מה שאמרה בכתב. כמובן שלא קבלתי שום מענה למכתב ששלחתי. אחריו שלחתי עוד מכתבים רבים, ושוב ללא מענה. הסיפור נמשך כבר לא מעט זמן (שנה וחצי לפחות) ורציתי להתייעץ מה אני יכול לעשות בנידון ? האם אני צריך להגיש תביעה? האן זה תחום שרק עורך דין יכול לטפל בנושא? תודה רבה מראש לכולם!

עו"ד טל זהבי

כאשר ההלוואה על הנכס מסולקת (משכנתא), על הבנק המלווה להודיע לחברת הביטוח על סיום הסיכון. נראה כי הבנק שלך לא עשה כך. חברת הביטוח אינה יודעת כי הסיכון אינו קיים ולכן ממשיכה לגבות תשלומים ולבטח את הסיכון. נראה לי כי יש לך עילת תביעה כנגד הבנק |(במאמר מוסגר יצויין כי גם לך יש חלק במחדל שכן ידעת על קיומם של הביטוחים והיית צריך לדאוג לביטולם)

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות ביטוחי חיים