ביטוח לאומי/ אובדן כושר עבודה.
1. נכה 100% נכות רפואית+שר"ם + ניידות- למעלה מ11 שנים בשל מחלה. 2. מוכרת בביטוח לאומי ומקבלת קצבאות. 3. מקבלת גם קצבת אובדן כושר מעבודה - ביטוח פרטי משנת 88. 4. נכון לימים אילו קיבלתי מידע מביטוח לאומי כי הם מקזזים לי מסך סכום הקיצבאות בגלל שיש לי הכנסה נוספת מאובדן כושר עבודה. 5. הייתכן ?
חנה שלום, כפי שכבר הבהרתי, אני מציע לפנות לייעוץ אישי ולא בפורום. בהצלחה!
חנה שלום, בפנייתך חסרים נתונים. לדוגמא, על מה הקיזוז? האם קיזזו תוספת ילדים/בן זוג? מה סכום הקיזוז? בכל מקרה, אני מציע שתפני לייעוץ אישי וככל שתבחרי בכך אל תהססי ליצור עימי קשר טלפוני. בהצלחה!
שלום רב, נכה ומוכרת בביטוח לאומי עקב שיתוק ומחלה למעלה מ-11 שנים. 1. סך הקצבאות - .-10,804 ש"ח = נכות 100% + 50% ניידות + שר"ם 150% - כולל תוספת שבן הזוג אינו עובד. 2. קצבת אובדן כושר עבודה .- 7171 ש"ח - הסכם שנחתם עם חב' ביטוח משנת 1988 - כאשר עבדתי. 3. נכון לימים אילו, ביטוח לאומי מבקש לקזז בכל חודש .-200 ש"ח בגין הכנסה של אובדן כושר עבודה ( רטרואקטיבי למשך שנה וחצי ), ומהיום ואילך לקזז מהקצבה גם .-1,180 ש"ח בגין תוספת שבן הזוג אינו עובד. אי לכך מבקשת לדעת: האם נכונה הטענה של ביטוח לאומי כי יש לי הכנסה נוספת ולא משנה באם הפרשתי את הסכום , גם אני וגם המעביד, לפי הסכם עם חברת ביטוח שנחתם בשנת 1988 וזאת באופן פרטי ?!