לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דורון דדון

מזונות לאחר פרידה וצו הטרדה

שלום בן 33 נכה 100 אחוז מקבל קצבת נכות מביטוח לאומי, עם 100 אי כושר עבודה, מובטל. אשתי עזבה אותי לאחר שהוציאה צו מניעת הטרדה. עברה לדירה שכורה וקבלה עורך דין מהסיוע המשפטי. אנחנו גרנו בדירה שכורה ללא נכסים משמעותיים משותפים. מס שבועות לאחר הפרידה קבלה בשורה מרה על היותה חולת סרטן שד ומחכה לה תקופה ארוכה ולא קלה של מלחמת השרדות. למרות שלא מוכנה להסיר את הצו (אולי הוא מקנה לה הטבות?) מבקשת ומקבלת כל הזמן עזרה,ממני ,עם הילד (לשמור עליו) ועם הסעות לטיפולים ולסידורים. למרות שלא מוכנה להסיר את הצו מתנהגת כמי שאינה חוששת לה או לילד שלנו. הגישה תביעה לקחת את כספי קצבת התלויים של הילד, וקבלה. ראיתי שמגובה הקצבה ירדו כ-1000 ש"ח החל מחודש זה. נותרתי עם קצבה של 3300 ש"ח שהיא הקצבה הבסיסית. אמרה שרוצה להגיש בקשה לקבלת דמי מזונות לאשה שלדבריה מגיע לה על פי חוק עד שנהיה גרושים רשמית. ורוצה גם מזונות וגם דמי מידור. מה עושים? איך מתעקשים על הסרת הצו? כי למרות שאני כל הזמן איתם, אני בעצם מפר צו, והיא בכל רגע יכולה להתלונן שוב, ולסבך אותי עוד יותר. בנוסף, האם מהסכום שעומד לרשותי למחייתי ניתן באמת לקחת את כל הסכומים הנ"ל? כלומר לא רק שלא ישאר לי כלום, אני עוד אהיה בחוסר תמיד ומתמשך אם הסכומים שאאלץ לשלם לה יהיו גבוהים מהקצבה שלי. האם החוק לא מגן על אוכלוסיה חלשה ועניה? היא כל הזמן טענה שאם תתגרש תקבל הרבה יותר.. וכנראה שזה מה שמניע אותה והיא באמת מצליחה. האם הזמן שאני נמצא עם הילד שלנו, שזה יום יום ולא לפי הסדרי ראייה שנקבעו בבית המשפט לא הופך אותי לשותף להוצאות על הילד? האם בכל זאת אני צריך לשלם את ההוצאות כפי שהיא מבקשת?

item.Author מנהל הפורום שלומי באשי - משרד עורכי דין

שלום דורון, לא כתבת כמה היא מרויחה ומה היא עושה ? זה מאוד ישנה את התשובה אם אתם מתגרשים אתה לא חייב במזונותיה לאור הכנסתך הדלה אינני רואה כיצד ייפסקו מזונות נוספים לילד לגבי הצו - אתה בהחלט יכול לעתור בבקשה מתאימה ממה שאתה כותב נראה לי שהכי נכון שתתחילו לדבר, תנסו ללכת לגישור ולסיים בהסכם אין לכם באמת פריווילגיה להיכנס להליכים מיותרים כאשר אין לכם שום דבר. תנסה לשוחח עם עורכת הדין שלה

דורון דדון

שלום ראשית תודה על התשובה המהירה. היא עבדה מהבית בתור עוזרת למנהל מחקר באוניברסיטה במשכורת נמוכה מעט מהמינימום. כעת נמצאת בהליכי הפסקת עבודה, ואחר כך תהיה מובטלת עקב המצב החדש שלה. לפחות עד שיתאזן מצבה הרפואי. הבן שלנו עבר ועדת השמה עקב בעיות התפתחות שפתית, ומרגע שיצוות לגן שפתי היא תקבל קצבת נכות לילד שזה בערך 2000 שח בחודש. בנוסף תקבל אבטלה או קצבת נכות שלה, וגם את קצבת התלויים שהיתה משולמת לי בעבר, והיא דרשה אותה מביטוח לאומי. היא צברה חובות כבדים לבנקים שונים במהלך חיינו המשותפים. בבנק אחד גם אני חתמתי לה כבעל החשבון, ובשאר היא חתומה לבד, כעת כשלא שלמה בשום מקום וקבלה התרעות לפני הוצאה לפועל פנתה לחדלות פרעון. אז לא יודע מה יהיה המצב מבחינת הטיפול בחובות, ומה זה ישפיע על ההכנסה שלה, והכספים שאני אהיה חייב לתת לה. ובגדול, שאלה עקרונית, אם אני מקבל 3300 קצבת נכות פלוס 70 שח סיוע בשכר דירה, ולא עובד, ולר יכול לעבוד, מה המקסימום שיאלצו אותי לשלם.? האם תהיה התחשבות בכספים שהיא תקבל ? למרות שהילד בן 3.5? האם יש משמעות לזמן שאני מבלה איתו, ועוזר לה? אם הוא אצלי הרבה , מכיון שכרגע לא בגן, והיא תצטרך להיות פנויה לטיפולים זה מצב שגם אני אשלם קיום מלא של ההוצאות שלו?

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מזונות