גובה המשכנתא המומלץ לזוג צעיר לא נשוי
שלום, אנחנו זוג צעיר, עוד לא נשוי , בדרך ללקיחת משכנתא. לבן זוגי יש דירה להשקעה ששוויה מוערך ב700 אלף שקל והון עצמי של 150 אלף שקל. הדירה שאותה אנו מעוניינים לקנות עולה כש1,330,000 שקלים. הדירה שנוכחית אמורה להימכר, אך עקב התשואה הגבוהה שאנו מקבלים ממנה, היינו רוצים לדחות את מכירתה לרגע האחרון (ולכן לקחת משכנתא גבוהה יותר). ההורים שלי יתנו לנו עוד חצי שנה 200 אלף שקל (לאחר החתונה). ההכנסות הן 14 אלף שקל (כולל ההכנסות מהדירה). אני סטודנטית ולכן לי כרגע אין הכנסה, אך היא אמורה לצמוח בשנים הקרובות. כמובן שברצוננו לשלם את כל הכסף לקבלן כמה שיותר מוקדם כדי להימנע מהסיכון במדד תשומות הבנייה. מהו גובה המשכנתא המומלץ? הבנתי שיש גם הבדל בריביות אם לוקחים אחוז מימון של 60 או 70. תודה
מזל טוב!! אין משמעות לכך שאינכם נשואים למעט במידה ויש ילדים ואז אפשר לקבל סבסוד מסויים ממשרד השיכון זה שיש לבן זוגך דירה (והוא כרגע במעמד ידוע בציבור) יאפשר לכם כל עוד לא הצהרתם שאתם מוכרים דירה קיימת לקבל רק 50% מימון על הנכס "הבא" . מרגע ההצהרה יש לכם שנתיים למכור . יש במקרה שלך המון מקרים ותגובות הדורשות שנקיים "פינג - פונג" בתרשים זרימה היביא לתשובה הנכונה אני באמת מציע שתתקשרי למשרד שלי ונוכל להיפגש ולדבר על זה 03-9025113
שאלות נפוצות:
אברהם ליכטר
רותי כהן
שלומי
משה לוי
ליאור סידרנסקי