לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שרה

לקיחת משכנתא כלווה יחיד (ללא שייכות לבעל)

שלום, אני נשואה 30 שנה, ברשותי 2 דירות על שמי בלבד. ברצוני לקחת משכנתא כלווה יחידה (ללא שייכות לבעלי) לבעלי חברה בע"מ (וזאת מאחר והוא לוקח אשראים מהבנק לצורך מסחר איני רוצה לערב אותו בזה) , ברצוני לרכוש דירה מפיצויים שאקבל ממקום עבודה וצריכה עוד השלמה (כמשכנתא) כדי להגיע לעלות הדירה שארכוש (הדירה תירשם על שמי) . האם זה אפשרי להיום לווה יחידה? מה עושים באם מאושר לי משכנתא עם החזר נמוך? (כשבפועל יכולתי להחזיר הרבה יותר ואפילו כפול כדי לקצר את משך המשכנתא) אשמח להמלצותיך. תודה

גיא שפרינגר

. הי . בעלך יידרש לחתום על ויתור לגבי כל זכות (או חובה) בנכס החדש כמובן תקבלי אישור רק ל 50% משכנתא למה שיאושר לך החזר נמוך מיכולת שלך ? בגלל שהיכולת בפועל כוללת את בעלך ? אם כן ... אי אפשר לאחוז בחבל משני קצותיו אל תפסלי על הסף לערב את בעלך . זה לא כזה נורא ... קצת ניירת לא הרגה אף אחד :)

שרה

תודה רבה על התשובה. היכולת שלי להחזיר היא 80% מהכנסותיי. אני חיה בצניעות ובהחלט יש באפשרותי להחזיר יותר (כל הוצאות המחייה שלי חלות על בעלי). הבנתי שיש משכנתא עם תחנות יציאה לפרעון חלקי. אפשרי שאצבור כספים מידי שנה ואחזיר לקרן ?? בעלי לא מעוניין מתוך בחירה להיכנס לזה (גם בגלל שהוא לוקח מספיק אשראי מהבנק) - מה גם שאני מייעדת בעתיד את הדירה הזאת לבתי שנישאה. מה המלצותיך? איזה סוג משכנתא?

מנהל הפורום

הבנק לא יאפשר 80% . במקרה הטוב 40-50% . בנקים באופן כללי פחות אופטימיים ... מסלולים אשר יאפשרו סילוק מוקדם כנגד צבירה של כספים שקלול של "מי את" בהסתכלות בנק /כלכלן = תמהיל המותאם ליכולות וצרכים אישיים שלך . לא נתחיל "להפשיט" אותך בפורום הזה (שכר /ת.לידה ,לראות ניירת וכל הירקות האלה) כדי לבנות תמהיל כזה בשביל זה אמליץ לך להיפגש עם יועץ שלנו - ללא התחייבות מצידך 03-9025113

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משכנתא