BDI בעבר, ומשכנתא לזוג צעיר
שלום, אנחנו זוג צעיר אני בן 25 ואישתי-23, והתחלנו להתעניין במשכנתא. עד לא מזמן הייתה לי חסימה של BDI בעקבות בעיות בהוצאה לפועל בעבר. אציין כי הדו"ח מ-BDI אצלי כרגע והוא נקי לגמרי, אומנם החסימה ירדה מהבנק אבל הם עדיין רואים שהייתה חסימה בעבר, השאלה אם זה יכול להקשות עלינו על קבלת משכנתא? השאלה השנייה היא כזו: יש לנו סביב ה-100,000 ש"ח, האם ניתן לקחת מהבנק הלוואה כלשהי ולאחר מכן לקבל גם משכנתא? תודה .
שאלה טובה והרבה פעמים כאובה רוב הבנקים מוציאים כחלק מתהליך האישור את הלקוח דוח BDI (רובם אך לא כולם) גם באלה שיוציאו BDI אפשר יהיה להתקדם אם אכן ה BDI נקי אבל רובם ככולם יבקשו "פרק זמן" מאז ניקוי הדוח כמה זמן ?... זו בדיוק הסובייקטיביות שמבדילה בין בנק לבנק אך היא בעיקר תושפע מהשאלה עד כמה לווים טובים אתם היום לעניין השאלה השנייה . אם תיקחו הלוואה ההחזר החודשי בגינה ישפיע על ההכנסה הפנוייה שלכם לפיה הבנק בוחן כמה משכנתא הוא מוכן לתת לכם (אחרי שהתגברנו על שאלת "האם", על פי השאלה הראשונה שלך)
ראשית, תודה על התשובה המהירה. אחדד מעט את שאלתי, ההלוואה היא כביכול לצורך השלמת ההון העצמי, האם קיימת אפשרות כזו? שאלה אחרונה ברשותך- אם דו"ח ה-BDI נקי, האם לבנק למשכנתאות יש דרך כלשהי לברר על נעבר שלי?
אפשר .הבנקים לא אוהבים את זה אבל הרבה פעמים מאפשרים תחת הגדרה אחרת ידידי ... אם אתה לווה טוב היום (משכורות יפות וכו'...) אפשר לעשות הרבה דברים לעניין השאלה השנייה (או הרביעית :) ) עצם הדיווח ל BDI "עידכן" כבר את רוב גופי המימון במשק כי זו בדיוק העבודה של חברת BDI וכל בנק שחתום איתם על הסכם עבודה מקבל את העדכון שהיה בעבר חסימה למספר תז X
שאלות נפוצות:
אברהם ליכטר
רותי כהן
שלומי
משה לוי
ליאור סידרנסקי