כספי פיצויים לקטינים- תכנית השקעה
הבנתי שמאפיין את הפיצוי לתלמידים לקטין ,שצריך להיות מושקע בתכנית עד גיל 18. איפה זה מעוגן? והאם פצויים לקטין עבור תאונה לילד שאינו תלמיד, גם צריכים להיות מושקעים עד גיל 18 מתוך כללים אחרים?
שלום בני. אין הבחנה בין מקורות כספיים של קטין או של חסוי, והכללים לגביהם הם זהים. כספים של קטין או של חסוי, בין שהגיעו כתגמולי ביטוח, כפיצויי נזיקין, כירושה, כמתנה או מכל מקור, צריכים להיות מושקעים בהתאם לתקנות הכשרות המשפטית והאפוטרופסות (דרכים להשקעת כספי חסוי), תש"ס-2000, תוכל למצוא תקנות אלה בקלות באינטרנט. לא תמיד ההוראות המצויות בתקנות הן ישימות, בפרט במצב הריבית וההשקעות כיום. אם מדובר בסכומים משמעותיים, רצוי לקבל ייעוץ ספציפי. ניתן גם להתקשר אל האפוטרופוס הכללי, ולבקש מהם הנחיות.
איך אוכל לדעת אם מוסד לילדים של משרד רווחה יש בו ביטוח תלמידים, בלי לשאול את המוסד?
שלום בני. הדבר אינו תלוי במוסד, אלא ברשות החינוך המקומית, הזהה לצורך העניין עם הרשות המקומית. בכל רשות מקומית ישנו אחראי ביטוח (ברשויות קטנות מטפלים בזה בד"כ בתוך מח' הגזברות). יש לברר באותה רשות מקומית שבה נמצא המוסד, אצל מי נערך ביטוח תאונות אישיות תלמידים לאותה שנת לימודים שבמהלכה ארעה התאונה.
בגלל רשלנות או/ו כי זה לא בדיוק מוסד חינוכי אלא של מ.הרווחה. אז האם חייב להיות ביטוח אחר כלשהוא? ואם כן-הוא יותר "קשה"? צורך בהוכחה או/ו סכום מופחת?
עד כמה שכיח שכספים המופקדים לפיצוי קטין עקב תאונה (תלמידים או נזיקית אחרת) ישוחררו בגיל 18 רק עם הצמדת אפוטרופוס אחר מההורים? תודה