לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
קרן

קצבת נכות משוקללת מה זה אומר?

נקבע לי בועדה של ביטוח לאומי 20% משוקלל לצמיתה בסעיף 34 ב3, 15 חודשים אחורה. האם מגיעה לי קצבה חודשית , האם אני מקבלת תוספות על ילדים?

item.Author מנהל הפורום רונן אבניאל - משרד עורכי דין

שלום רב, באם מדובר בקצבת נכות כללית, אינך זכאית לקצבה מאחר ולא עברת את הרף הנדרש (60% לפחות או בשיעור של 40% לפחות, אם ליקוי אחד שיש לו הוא בשיעור של 25% לפחות).

יצחק בן

השמח אם תענה על השאלה? חזרתי מוועדה ערר והנכות הרפואית ירדה מי 15% ל 5%לצמיתות.. ואחוז הנכות הרפואית המשוקלל נשאר 15% אז אני זכאי למענק חד פעמי ?

עומר

אמנם חסר מידע בפרטים שסיפקת, כמו דרגת האי כושר שנקבעה לך, האם את עובדת ומה גובה שכרך וכד'. אך מכיוון שציינת ששיעור הנכות שנקבע לך הוא 20%, בהנחה שהמידע הזה מדוייק, הרי שאת לא עומדת ברקריטריונים לזכאות לקצבה. נכות משוקללת היא נכות שמורכבת מכמה ליקויים ולא מליקוי יחיד. צורת החישוב שלה היא כזו שאם יש לאדם 4 ליקויים בשיעור של 10%, הנכות המשוקללת שלו תהיה 34% ולא 40% כפי שהיה מצופה. לא ניכנס לצורת החישוב כרגע, אבל המידע נגיש בקלות באינטרנט. בעניין זכאותך לקצבה- החוק קובע כי "זכאי לקצבה" הינו (בין היתר): מי שרופא מטעם הביטוח הלאומי קבע לו נכות רפואית בשיעור של 60% לפחות, או לחילופין נקבעה לו נכות משוקללת בשיעור של 40% לפחות, כאשר לפחות אחד מהליקויים נקבע בשיעור של 25%. מכאן ניתן להבין שלפי נצבך הרפואי, את אינך זכאית לקצבה לפי חוק.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נכות כללית