לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רונן

החזר מיסוי בגין הלוואה עומדת

שלום אני בעל רכב שנרכש ב 2004 עם הלוואה עומדת. ב -2012 תכננתי להחליף את הרכב ולרכוש רכב אחר עם הלוואה עומדת חדשה (שאושרה לי). בתשובת הביטוח הלאומי לפנייתי אז הם כתבו, שכמחליף רכב איני חייב בהחזר הלוואה עומדת על הרכב הקודם, מאחר שאני זכאי ל- 100% פחת על הרכב. בסופו של דבר לא רכשתי רכב אחר מאז. כעת חשבתי למכור את רכבי, ולא לקנות רכב אחר במקומו. כשפניתי לאחרונה לביטוח הלאומי לוודא שאין מניעה במכירת הרכב, הם ענו שב 2012 כשהתכוונתי להחליף את הרכב, לא היה צורך בהחזר מיסים רק עקב העובדה שהונפק לי אישור הלוואה עומדת לרכב חדש. עוד הם כתבו: "אם אינך מעוניין ברכישת רכב חדש, עליך להחזיר הפרשי מיסים על הרכב שברשותך". 1. האם זה לגיטימי לדרוש ממני בסיטטוציה שהוסברה לעיל, הפרשי מיסים על הרכב שברשותי? 2. על איזה הפרש מיסים מדובר - בין מה למה? הרי אין בכוונתי לרכוש רכב חדש. 3. אם דרישתם לגיטימית, האם כדאי לי להמתין בנושא, כדי שהחישוב יבוצע במועד הרחוק ביותר שניתן, או לבקש חישוב להחזר בזמן הקרוב? תודה רבה

עו"דהלל ארנטל משרד רונן אבניאל

הביטוח הלאומי זכאי לדרוש החזר יחסי מתוך ההנחה שקבלת עבור רכישת רכבך. ככל שחולף הזמן וערך הרכב נשחק, כך גובה ההחזר קטן.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ניידות - קצבת ניידות