לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ניר

ugs ch,

שלום רב, אני מבקש להתייעץ בנושא שימוש לא ראוי בעיני בכספי וועד, לברר מה נכון ומה חוקי בבקשה. לפני מספר שנים בודדות הוחלט ע"י 14 מתוך 16 דיירים על הוספת מעלית לבניין, שני הדיירים המסרבים לא העבירו כספים והעלות הכוללת חולקה בין שאר הדיירים, המעלית הופעלה רק באמצעות מפתח. לאחר זמן מה מעת הפעלת המעלית והרס המערכת של המפתח במעלית, הוחלט לפתוח את המעלית לשימוש כולל ללא מפתח כלל, כך שכל אדם יכול להשתמש במעלית והדיירים שלא השתתפו בעלויות נהנים בכך עד עכשיו. בהמשך התקופה, הוחלט על ידי במחצית הדיירים להוסיף מרפסות לחזיתות המבנה (4 קומות שני דיירים לכל חזית קדמית ואחורית) כך שבחזית הקדמית אליה אני משתייך הוקמו רק 2 מרפסות בקומה שניה ורביעית. הדיירים הנהנים מן המרפסות שילמו במלואם ולבדם את העלויות לבניה אך שיפוץ החזית כלומר צבע, בוצע על חשבון הועד. כספים שנאספו על ידי הוועד לשיפוץ והרחבת הלובי של הבניין תוך כדי הריסת שני מחסנים והעברתם לאחורי המבנה, הוסטו בחלקם לאותה צביעה של החזית אך ללא ידיעת הדיירים ורק בהחלטת הועד. שאלתי היא, מכיוון והמעלית בשימוש כל דייר למרות שלא כולם שילמו על בנייתה ואחזקתה, האם אני אמור לשלם מכספי ועד שהענקתי לטובת שיפוץ לובי, עבור שיפוץ חזית שנהרסה בגלל מרפסות שלא אני ביקשתי להקים? האם אני יכול לסרב להשתתף בעלויות אלו כמו שסירבו הדיירים להשתתף בבניית המעלית והם נהנים ממנה גם כן? יש לציין שלאחר שימוש בכספי הלובי לטובת צביעת החזית, כעת רוצים הועד לגבות כספים נוספים עבור הלובי כאשר הוסכם מראש על ההשקעה הראשונית ללובי בלבד. הועד מעוניין גם להרחיב חניות על חשבון שטח גינה מכיוון והם מלינים על חוסר מקום חניה (שהיה תקין במשך 30 שנה ל 16 מכוניות) רק בגלל שלחלקם יש 2 מכוניות למשפחה או רכב רחב יותר מהרגיל. האם מותר לי לסרב? האם ניתן לפעול כנגד העד שמנתב את הכספים לצרכיהם ורצונותיהם.

גיא סגלוביץ', עו"ד

שלום, שאלתך אינה מתאימה לפורם זה, ובסיסה נוגעת לענייני מקרקעין וניהול בתים משותפים. הכללי בתחום רבים ומסודרים מאוד, אך לא ניתן להשיב בקצרה על שאלה מורכבת זו. בהצלחה, גיא

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות כספיות