לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
נתי

החזר כספי של ועד הבית בעקבות סתימה בקו ראשי של הבניין

אמא שלי גרה בבנין בן 9 קומות שהיא הקומה ה-2 ערב אחד כל הביתה שלה היה מוצף מים כל המאמצים לפתוח את הסתימה באופן עצמאי לא צלחו והיא הייתה חייבת להזמין איש מקצוע כאשר היא צלצלה לאיש מקצוע הוא הגיע ופתח את הסתימה וקבע שהיה מגבונים בקו ההראשי של הבניין ורשם זאת גם על גבי החשבונית הוא גבה מחיר של 1800 שקלים בעבור פתיחת הסתימה שאת המחיר אמא שילמה במזומן השאלה שלי האם ועד הבית צריך לשאת במחיר כי הוא מתנער מלשלם לה את הכסף ואומר כי הסתימה הייתה מהדירה של אמא ולא מהקו הראשי למרות שבחשבונית מופיע בוודאות שהסתימה היא מהקו הראש

גיא סגלוביץ', עו"ד

שלום לדעתי השאלה שלך נמצאת בשני מישורים. מישור האחריות. מה האחריות של כלל הדיירים על נזק אשר נובע מהרכוש המשותף. כאן נתן לאמר בכלליות ומבלי להתייחס למקרה הזה, שכלל הדיירים אחראים לנזק אשר נובע מהרכוש המשותף והם כקבוצה צריכים לטפל ברכוש המשותף של הבניין. המישור הנוסף נוגע לשאלה איך אתה יכול להוכיח את מה שאתה טוען. לך במקרה הזה יש את העדות של בעל המקצוע. על אלו עשויה להתעורר שאלה (שלא בטוח שהיא סבירה במקרה הזה) מה ההליך הנכון שהיה צריך לבצע במקרה הזה. האם מהרגע שנמצא שיש בעיה ברכוש המשותף, לא צריך לאפשר לכלל הדיירים לבחור את בעל המקצוע ואת העלות שלו. מקווה שבתשובה זה נתתי לך תמונה מסוימת על המצב. הקושי, במקרה שלך, כמובן, הוא בסכום אשר במחלוקת. הייתי פונה בעניין הזה לדיירים ומחפש את הדרך לסיים אתם את הנושא בהסכמה. בסוף היום זו הייתה הבעיה של אמא שלך אך מחר יכולה להיות בעיה דומה לדייר אחר בבניין.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות כספיות