לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גיא

הזמנת מנוע לאופניים חשמליים מחו"ל

אני מעוניין להזמין מנוע לאופניים חשמליים מחו"ל, עכשיו אני מעוניין להזמין אחד בלבד ולשימוש אישי בלבד. התקנות בארץ אומרות שכל האופניים בארץ יהיו עד 250w (ללא שום אכיפה על מה שמתנהל פה..) והנני מעוניין להזמין מנוע בעל הספק 1000w. האם יעצרו לי אותו במכס או שיעבירו? בכל מקרה המנועים האלה הם מנועים סה"כ וזה לא יהיה בטוח לשימוש לאופניים לפי הבדיקות... ובמידה ועוצרים לי אותו, יש קנס או דוח כלשהו או שפשוט מחרימים? תודה מראש..

עדי יניב

מדובר בעבירה גסה על חוקיות הייבוא. בסמכותו של המכס להחרים את המוצר ולנקוט כנגדך באמצעים משפטיים. בהיבט הציבורי, נראה לי לא תקין לייבא מנוע כל כך עוצמתי לאופניים חשמליות, לאור הגידול המסחרר באנשים שנפגעים פיזית מאופניים חשמליים. פסול מוסרית. פסול חוקית.

עידן יניב

עדי יניב .עבורך בגלל אנשים כמותך אנשים שרוצים להשתמש במוצרים כאלה לפרוייקטים אחרים (ללמידה אולי) או לבניית כלי שטח לקיבוצים מושבים. קלנועיות וכולי. ותאמין לי ראיתי המון שחייבים הספק עצום בגלגל כדי שיוכלו להשיג את מטרתם(התמימה) . אתה בטח נוסע במזגן ורכב ולכן לא אכפת לך מהו צד הרוכב\הלקוח שרוצה סתם לקנות מנוע כי באלו במדינה חופשית ודמוקרטית. כי אם בכל מדינה אחרת זה בסדר למה תמיד רק אצלנו הכל לא חוקי? מוסרית עאלק. אתה קוקסינל שבגללו אנשים מקבלים החרמות של אלפי שקלים שחוסכים עבור מוצר שרוצים להזמין (מאחר ובמדינה מוכרים מנועים כאלה ממש בדיוק כאלה רק המחיר פי 4 לפחות).ולא יכולים. מחרימים להם. ואז אחד מהמכס בא שולף מוצר מוחרם שבאלו מוכר או משתמש בו. סע יא קוקסינל חסר לב

עדי יניב

אני לא המצאתי ולא חוקקתי את החוק. גם לא קבעתי את חוקיות הייבוא של מדינת ישראל. זו החלטה ממשלתית. אם יש לך השגות, תפגין, תמחה, תפנה לבג"ץ. קללות בסיגנון קוקסינל חסר לב מתאימות לרובד הנמוך של החברה. תרצה. תקלל. עושה לך טוב. תמשיך לקלל. אבל למה להעליב את הקוקסינלים? איזה רע הם עשו לך?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום יבוא יצוא ומכס