ייבוא בכמות קטנה - מעמד המוכר
אני מעוניין לייבא לארץ מוצר מסויים ישירות מהיצרן בהזמנות קטנות שמתחדשות לפי דרישה . המוצר הוא נישתי ואין לו שוק גדול כ"כ בארץ אבל הוא כן יכול להתפתח, מה שכן יש אנשים שזקוקים לו במחיר יותר הגיוני ממה שהוא נמכר פה ויכולים לקבל עליו החזר מקופות החולים. כמובן שאני גם לא מעוניין לעשות את זה בהתנדבות.. כרגע היצרן שאל אותי אם אני בעל עסק או אדם פרטי (הוא כן מעוניין בכל מקרה למכור לי במחיר נמוך). השאלה שלי היא מה המעמד שלי צריך להיות כדי שאוכל להוציא קבלה לקונה? ומה עדיף כשמדובר בכמות קטנה עם הזמנות מתחדשות? נשמע שזה בירוקרטיה רבה בשביל כמות שלפחות בהתחלה תהיה קטנה. מה אני יכול לעשות? תודה רבה!
בוקר טוב חשוב שתבדוק האם למוצר יש רגולצייה (תקן אמ"ר ) יש הבדל מהותי האם אתה מיבא בכמות מסחרית או בודדת או כיבוא אישי! יש מספר המלצות שאשמח לתת לך .אתה מוזמן לפנות אלי לטלפון 053-4317070
יש כאן ערבוב של שתי סוגיות. הראשונה, מעמדך בייבואן ומוכר של מוצר. חובה עליך להיות רשום כיישות מסחרית, עוסק מורשה או חברה בע"מ, אחרת, חוקית, נאסר עליך לסחור, למכור, להוציא חשבונית וקבלה. נושא נוסף, חוקיות הייבוא. לא הבהרת מהו המוצר. עליך לבדוק מהן הדרישות החוקיות לייבוא של המוצר (משרד בריאות וכו) ולוודא שהמוצר שלך עומד בדרישות. סוגייה שלישית היא נושא הכשרות, במידה ומדובר במוצר שבולעים.