לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מוטי

יבוא מסחרי בפחות מ75%

ברצוני לשאול אם אני מייבא מסין מוצרים בסכום שאינו עולה על 75$ אלא שאני משתמש בו למכירה ולא לשימוש אישי, האם אני חייב עליו במע"מ מכס ושאר מיסים, או שעד סכום הנ"ל אני פטור לעולם מכל מיסוי שהוא, במידה ואני חייב במיסוי כיצד עלי לעשות זאת, כיון שאני מזמין מאתרי קניות רגילים של קניות אישיות

עידן גנון

ראשית, כדי לייבא טובין באופן מסחרי עליך להיות בעל עוסק ו/או חברה בהתאם לדין. שנית,אינך יכול לקנות מוצרים ביבוא אישי ולמכור אותם, מדובר בעבירה ע"פ פקודת המכס ופקודת היבוא והיצוא. לגבי המיסוי- הפטור הקיים מתשלום מכס, מע"מ ומס קניה חל על טובין שערכם עד 75 דולר(למעט מוצרים מסויימים שהפטור אינו חל עליהם) אך ורק כאשר מדובר ביבוא אישי (לא כאשר מדובר בטובין לצורך מכירה ו/או הספקה). לשאלתך, במידה והנך בעל עוסק או חברה והטובין משמשים למכירה הפטור אינו יחול עליך. כמו כן ביבוא מסחרי המס משתנה בהתאם לסוג הטובין שרכשת. לפיכך עליך להתייעץ עם סוכן מכס מקצועי טרם רכישת המוצרים כדי למנוע עבירות, קנסות וגרעונות מסים.

אייל א

שלום עידו, בעניין המע"מ לעוסק מורשה אז בעצם יש צורך לשלם מע"מ ולהזדכות עליו אבל איך בדיוק עושים את זה כאשר אין הבחנה במכס וחבילות מתחת 75$ כלל לא נעצרות שם? הם לא מספיק לרשום הוצאה עם מע"מ אפס בחשבונות כי ממילא זה מתקזז?

אייל א

שלום עידן, אשמח לתשובה לשאלה הנ"ל, איך בפועל מזמינים מחו"ל פריטים לעסק בסכום של עד 75$ כאשר בפועל כל חבילה מתחת לסכום הזה לא נעצרת במכס. איך משלמים את המע"מ ומקבלים אישור כדי להזדכות עליו כאשר בפועל המשלוח עובר חלק?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום יבוא יצוא ומכס