השתתפות בתיקון ליקויים בביניין כדייר מוגן
שלום ידוע לי שעל פי חוק כדייר מוגן בדמ"פ במידה,ומתבצע תיקון בבניין עלי לשאת במחצית מהסכום שנדרש מבעל הבית לשלם בחלוקה,שווה,בין שאר בעלי הדירות / עסקים בבניין מה קורה כאשר החלוקה בסכום אינה נכונה והוועד מחליט לחלק את התשלום בין 8 מתוך 10 דיירים ומבקש מבעל הבית דרישה לשלם סכום לא נכון ( שהוא אכן שילם ומציג לי קבלה ) גם אז עלי לשלם לבעל הבית את מחצית הסכום שהוא שילם ? ש בוא ניקח דוגמא : 10 בעלי דירות/ עסקים בבניין עלות סכום תיקון 10.000 כל בעל דירה/ עסק אמור לשלם 1000 אני אמור לשלם לבעל הבית 500 מה קורה כאשר בעל הבית מציג לי קבלה,שהוא שילם 1250 ? ( ד"א הסכום במקרה שלי גבוה,הרבה יותר ) האם יש לי דרך בנוסף להצגת הדברים בפניו ופעולה חשבונאית פשוטה לסרב,לשלם את הסכום הלא מוצדק מה יקרה להבא אם יחלקו את עלות התיקון בין 60℅ מבעלי הדירות / עסקים בביניין גם אז כל סכום שיציג לי בעל הבית לתשלום יהיה קביל ?
בס"ד שלום רב, יש לשלם את הסכום שלפי דעתך מהווה החלק הנכון, ולהודיע בכתב לבעל הבית שהחלוקה אינה נכונה עם חישוב מפורט של טענה זו. שים לב, יש להיזהר מטעות שכן אי תשלום ההוצאות ייחשב כמו אי תשלום דמי שכירות על כל המשתמע מכך וחושף לתביעת פינוי. בהצלחה, נאוה מורי, עו"ד
שאלות נפוצות:
ד.אליהו
שרון א
מאיר ב
יצחק לסלאו