נועה

מסירת דירה באיחור מקבלן

הקבלן איחר במסירת דירה- בחוזה מופיע מחיר לא הוגן על כל חודש של איחור ודבר ששמו לב אליו רק לאחר החתימה. החוזה נחתם בחודש אוקטובר 2011, אך ראיתי שיצא תיקון לחוק מכר שהינו לטובת הקונה (לפני רכישת הדירה) , שיצא באפריל 2011- "קבלן שאיחר במסירת הדירה ממועד המסירה החוזי ועד 8 חודשים איחור לעומת מועד זה: דמי שכירות של דירה דומה בגודלה ובמיקומה כשהם מוכפלים ב1.5 (עבור כל חודש).... הפיצוי בהתאם לגבוה ביותר " הקבלן מציע לי פשרה שנמוכה מאוד מהפיצוי - האם אוכל לתבוע בגין זה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד נועם ברם

שלום רב, עקרונית לא ניתן להתנות על הוראות חוק המכר וחוק המכר גובר על כל הסכם אחר ביחס לאיחור כאמור בשאלתך. יחד עם זאת, יש לבחון שיקולים נוספים בסוגיית הפשרה. כגון: זמן ניהול ההליכים , שכ"ט והוצאות ועוד. מאידך, יש לבחון מה המקסימום אותו ניתן לקבל בפשרה. אשמח לענות מעבר לכך בפגישה. נועם ברם, עו"ד 03-9311006

נועה

אם הבנתי אותך נכון- זה אומר שאני צודקת והם צריכים לשלם לפי החוק?

item.Author מנהל הפורום עו"ד נועם ברם

בעקרון כן.