לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רון א.

מכירת דירה בדמי מפתח:

שלום, אני מתגורר בדיירות מוגנת כבר 30 שנה בבניין שהוקם ב1940 ואני משלם כל חודש דמי מפתח. כעת בעל הבניין רוצה לקנות ממני את הדירה לפי הערכת שמאי נייטרלי ולהרוס את הבניין. שאלותיי: 1. בהערכת שמאי נייטרלי הכוונה היא שווי הדירה בשוק החופשי ללא דמי מפתח? 2. לפי מה שאני יודע מהעבר, החוק אומר שאני אמור לקבל 60% משווי הדירה בשוק החופשי ואילו בעל הבניין ייקבל 40%. אבל דיברתי אם שמאי והוא אמר לי שאני אמור לקבל רק 66% מתוך ה60% שמגיעים לי וכל השאר יילך לבעל הבניין. אשמח לדעת מה החישוב הנכון. תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום רב, 1. השאלה היא מה התבקש השמאי להעריך? האם את שווי דמי המפתח או את שווי הבעלות בשוק חופשי (ללא זכויות בניה - שכן לדייר אין חלק בזכויות הבניה). 2. שווי זכויות הדיירות המוגנת (מה שנקרא שווי מלא של דמי מפתח מלאים) הן בין 40% ל - 60% משווי הבעלות בשוק חופשי, זה תלוי בפרמטרים שונים. שווי חלקו של דייר בדמי מפתח שהחל להחזיק לפני 1958 הוא 66% מדמי המפתח המלאים. 3. פיצוי כספי שמקבל הדייר כנגד הפינוי משתנה בהתאם לנסיבות - האם מדובר בחילופי דיירים, האם מדובר בפינוי עקב היתר בניה וכיו"ב. על פי הנתונים המופיעים בשאלתך כדאי לקבוע פגישת ייעוץ עם עו"ד המתמחה בתחום. בכבוד רב, נאוה מורי, עו"ד

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דמי מפתח - דיירות מוגנת