ימית

קיצור חוזה שכירות ע"י המשכיר ללא הסבר

נכנסתי לדירה שאני גרה בה עכשיו לפני 7 חודשים שלשום בעל הדירה הודיע לי שאחרי פסח כלומר בעוד חודש אני אצטרך לפנות את הדירה בלי הסברים. בזמן החתימה על החוזה שהוא חוזה לשנה בעל הדירה לא הזכיר ולא דיבר על האפשרות שההשכרה של הדירה היא לפחות משנה לא הייתי נכנסת לדירה אם הייתי יודעת שזה מה שיהיה. א. האם הוא יכול להוציא דייר בהתראה כ"כ קצרה באמצע חוזה? ב. האם לא מגיעים לי הסברים למה הוא מוציא אותי מהדירה? ג. האם הוא צריך לפצות אותי על הפינוי המוקדם? ד. לא היו מצידי שום ביעיות, שילמתי שכ"ד וארנונה בזמן כפי שכתוב בחוזה.

עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום ימית, בהתאם להוראות הדין, הסכם שנחתם בין הצדדים מחייב את הצדדים. העיקרון המנחה הוא שהסכמים יש לכבד. ככל שאין בהסכם השכירות הוראה המאפשרת למשכיר להודיע על סיום השכירות בהתראה מוקדמת, תסתיים השכירות בתום שנת השכירות על פי ההסכם. לעניות דעתי המשכיר אינו זכאי לדרוש את פינוי המושכר, וכדי "להוציא" אותך עליו לנקוט בהליכים משפטיים, אך לפי הנתונים שמסרת אין לו עילה לדרוש את פינוי המושכר בטרם סיום תקופת השכירות. מכל מקום, ככל שלא נעים לך להיות "בלתי רצויה" וככל שיש לך פתרון דיור אחר, תוכלי להגיע עמו להסכמה בדבר הפינוי לרבות פיצוי בגלל הפינוי המאולץ. בהצלחה.