ניר

יציאה מחוזה שכירות לפני הזמן עקב פריצה לדירה

שלם רב, לפני ארבע ימים פרצו לדירה שאני שוכר אותה ולמזלי בזמן הפריצה שותף שלי לדירה התעורר מהרעש, הבחין בפורץ והפורץ נמלט מהדירה בזמן הפריצה באמצעות לום הפורץ יצר חור בדלת באזור הצלינדר וכרגע מאוד קל לפרוץ לדירה, באו שוטרים ואמרו לנו שכדאי לנו להחליף את הדלת כי היא ישנה ותוספת של מנעולים לא יעזרו לה כל המידע על הפריצה וייעוץ השוטרים הועברו לבעל הדירה ובעל הדירה לא הקשיב לייעוץ השוטרים והוסיף מנעול נוסף לדלת עץ ישנה בזמן התקנת המנעול חלק מהדלת התפוררה ושכבת ההגנה שבין הדלת לבין המנעול היא מאוד דקה (כ2 מילימטר מאוד מאוד דק) כך שאפילו השענות על הדלת מפוררת את השכבת העץ הישנה והדקה הזאת אמרתי לבעל הדירה שאני מעוניין לעזוב את הדירה כי אני לא מרגיש בטוח לגור בדירה כזו במיוחד שהפורץ מסתובב חופשי ולדברי השוטר הוא כבר פרץ ל8 דירות באזור שלנו. בעל הדירה לא הסכים לבקשה שלי לעזוב וכובל אותי לחוזה שכירות בניינו ועוד הוספתי והצלחתי למצוא מישהו שיחליף אותי בדירה בזמן קצר ועדיין אין הענות מהצד של בעל הדירה אני חייב ייעוץ מהר בתודה רבה, ניר

עו"ד נאוה מורי

שלום ניר, יחסי שכירות חופשית קבועים בהסכם השכירות שנחתם בין הצדדים, ובאין התייחסות בהסכם השכירות חלות הוראות חוק השכירות והשאילה. על הנסיבות כמפורט בשאלתך הנך מופנה לס' 4, 7, 9 ו - 22 לחוק השכירות והשאילה. מכל מקום יש לנהוג בזהירות על מנת שלא תימצא אתה מפר הסכם. רצוי להיוועץ בעו"ד שילווה אותך בהתנהלות מול המשכיר.