לבנת

דייר מוגן בדמי מפתח

אימי הייתה דיירת מוגנת בדמי מפתח עד שהיא נפטרה לפני חודשיים. אחי עבר לגור איתה בדירה כחודשיים לפני שהיא נפטרה. האם הזכויות של אימי עוברת לאחי כדייר מוגן בדירה?

עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום לבנת, בהתאם לחוק הגנת הדייר זכויות של דייר מקורי שנפטר יעברו לילד של הדייר בהתקיים שני תנאים מצטברים, האחד - שהתגורר עם הדייר המוגן לפחות 6 חודשים טרם פטירת הדייר והשני - שלא היתה בו בעת פטירת הדייר המוגן דירת מגורים אחרת. משאלתך עולה כי אחיך התגורר עם אמך ז"ל (בהנחה שהיא הדיירת המוגנת המקורית) רק חודשיים לפני פטירתה כך שאינו ממלא אחר התנאים להסבת הזכויות אליו. בהצלחה, נאוה מורי, עו"ד