נועה

פינוי דייר מוגן מהנכס - האם ניתן ובאילו תנאים?

שלום רב, אבי דייר מפתח בדירה בחדרה. הבעלים הבטיחו כי יתקנו לו את הנזקים שיש בדירה ולא עשו כן ולכן החליט לא לשלם להם את דמי המפתח החודשיים. כעת הם הגישו תביעה לסילוק יד מהמקרקעין. האם יש להם זכות? מה אומר חוק הגנת הדייר בהקשר זה לגבי פינוי דייר מוגן? באילו תנאים קיימת לבעל הנכס עילה לפנות את הדייר המוגן מדירתו? תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד נועם ברם

שלום רב, לא ניתן לפנות דייר ללא תביעה בבית המשפט כתביעת פינוי בהתאם לקריטריונים הקבועים בחוק ובהסכם השכירות. ככלל אי תשלום דמי שכירות חודשיים זו עילה לפינוי בהתאם להוראות החוק. השאלה באיזה היקף ומאיזו סיבה. ניתן לקבוע פגישת ייעוץ בנושא לייעוץ ספציפי. עו"ד נועם ברם