Q

שכירות והצגת הדירה לקונים

שלום רב, בעל הדירה שלי מזה 8 שנים מנסה למכור את הנכס (מקווה לקבל סכום גבוה לפני הרפורמה).לצורך כך הראה את הדירה עשרות פעמים, וביצע שיפוצים בדירה והזיז את רהיטיי בניגוד להסכמתי. עפ"י החוזה "להרשות למשכיר ו/או לבא כוחו להיכנס למושכר בכך זמן סביר כדי לבדוק את מצבו וכן על מנת להראותו לשוכרים ו/או קונים מעוניינים אחרים – וזאת בתיאום מראש עם השוכר בהתראה של 72 שעות מראש, ובנוכחותו." בעל הדירה דורש להראות את הדירה שלוש-ארבע פעמים בשבוע למשך מספר שעות ומאיים בסנקציות הנקובות בהפרת החוזה כאשר אני מבקש שירכז את המתווכים השונים ויקבע מועד שבועי מוסכם, ויגביל את משך זמן ההצגה לקונים בזמן תחום (שעה). מהו "זמן סביר" וכיצד עלי לנהוג? תודה.

עו"ד נאוה מורי

שלום רב, שאלתך חורגת נושא הפורום, שעניינו הגנת הדייר (דיירים בדמי מפתח בלשון העם). יחד עם זאת, אשיב לך כדלקמן: על יחסי השכירות חלות הוראות חוק השכירות והשאילה והוראות חוק החוזים. ס' 11 לחוק השכירות והשאילה קובע כי המשכיר חייב לאפשר לשוכר שימוש במושכר ללא הפרעה. ניתן להקיש גם מסעיף 17 (גם כשמדובר בתיקון ליקויים על המשכיר להמעיט ככל האפשר בהפרעה לשוכר). חוק החוזים קובע חובת תום לב בקיום חוזים. גם זכות על פי חוזה, יש להפעיל בתום לב. ניתן לבקש מהמשכיר לרכז את הביקור בדירה עם שוכרים פוטנציאליים ליום אחד ולשעה מסויימת.